Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pujol odbio da bude direktor Barselone

Nekada sjajni defanzivac cijelu karijeru proveo je u Barseloni, za 19 godina odigrao je 593 utakmice i po tome je četvrti u istoriji kluba

Bivši kapiten fudbalera Barselone Karles Pujol odbio je da se vrati na Nou Kamp i preuzme funkciju generalnog direktora.

Foto: Sportsmole.co.uk

Pujol je na svom Tviter profilu objavio da je dugo razmišljao, ali da je odlučio ne krene putem nekadašnjih asova Katalonaca Erika Abidala, Viktora Valdesa i Patrika Klajverta.

“Odluka nije laka. Uvijek sam govorio da bih volio da se vratim u svoju kuću, ali razni projekti, u koje sam uključen, zaustavljaju me da se potpuno posvetim ulozi direktora”, napisao je Pujol i odbacio da naslijedi smijenjenog Pepa Seguru.

Nekada sjajni defanzivac cijelu karijeru proveo je u Barseloni, za 19 godina odigrao je 593 utakmice i po tome je četvrti u istoriji kluba.

Osvojio je mnogoštvo trofeja – šest titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, dva Kupa kralja, četiri Superkupa Španije, UEFA Superkup i dva Svjetska klupska prvenstva.

Ništa manje uspjeha nije imao sa reprezentacijom Španije, za koju je nastupio tačno 100 puta, jer je bio dio dominantnog tima sa titulama prvaka svijeta i Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve