Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Prvi put poslije 27 godina: Legendarni Noriaki Kasai preskočio učešće na četiri skakaonice

Prekaljeni ski skakač ima 47 godina, a opet uspijevao je da se nadmeće sa najboljima na svijetu prethodnih sezona. Ipak, sada se nije prijavio za takmičenja u Oberstdorfu, Garmiš-Partenkirhenu, Inzbruku i Bišofshofenu

Jedan od najomiljenijih sportskih događaja oko novogodišnjih praznika ove sezone će biti siromašniji za standardnog člana. Prvi put u posljednjih 27 godina, tačnije od sezone 1991/92 na turneji Četiri skakaonice neće učestvovati legendarni Japanac Noriaki Kasai.

Kasai, Foto: Olimpic.org

Prekaljeni ski skakač ima 47 godina, a opet uspijevao je da se nadmeće sa najboljima na svijetu prethodnih sezona. Ipak, sada se nije prijavio za takmičenja u Oberstdorfu, Garmiš-Partenkirhenu, Inzbruku i Bišofshofenu.

“Teško je. Ne osjećam se više kako treba kada sam na skakaonici. Fizički sam dobro, neću odustati”, rekao je Kasai.

Japanac je za života uspijevao da stigne do važnih priznanja. Bio je šampion svijeta u ski skokovima 1992. godine, osvojio je olimpijsko srebro 2014. i timsko 1994, kao i dva ekipna srebra i pet bronzi na svjetskim prvenstvima.

U Svjetskom kupu je debitovao 1988. godine, nastupio je na 568 takmičenja i zabilježio 17 pobjeda, uz još 63 podijuma. Dva puta je bio najbolji na turneji Četiri skakaonice, i to u Garmišu (1992/93, 2000/01) i jednom u Inzbruku (1998/99).

Ovogodišnja turneja kreće 28. decembra u Oberstdorfu, a završava se 6. januara u Bišofshofenu.

Prvi favorit za osvajanje prestižnog priznanja je Kasaijev zemljak, prošlogodišnji pobjednik Rjoju Kobajaši, a slijede Austrijanac Štefan Kraft i Poljak Kamil Stoh…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve