Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvi profesionalni ugovor: Aleksa Ćetković do 2024. pod Goricom

Sedamnaestogodišnji Aleksa Ćetković je dogovorio saradnju sa šampionom do ljeta 2024. godine

Budućnost vodi brigu o svojoj budućnosti – nakon Lazara Mijovića, Viktora Đukanovića, Save Milića, još jedan tinejdžer je potpisao profesionalni ugovor sa “plavima“.

Sedamnaestogodišnji Aleksa Ćetković je dogovorio saradnju sa šampionom do ljeta 2024. godine.

– Osjećam se fantastično. Kao mali sam sanjao o ovom trenutku i sada sam uspio da ostvarim taj dječački san. Naporno sam radio tokom cijele sezone i srećan sam što su u klubu to znali da cijene. Na meni je sada da radim što više i pomognem ekipi, rekao je vidno srećni Ćetković.

Talentovani vezista je do sada imao stipendijski ugovor, a svojim vrijednim radom i sjajnim ponašenjem se izborio da postane “profesionalac“.

– Nije mala stvar za mladog igrača da igra u najvećem klubu u državi. Srećan sam što Budućnost računa na mene, a ja ću pokušati da opravdam povjerenje.

Aleksa je prethodne takmičarske godine bio kadet, ali je non – stop trenirao sa prvim timom i u istorijskoj sezoni je upisao 14 nastupa.

– Odigrao sam dosta utakmica, imao dobru minutažu i zadovoljan sam učinkom u sezoni u kojoj je osvojena prva dupla kruna. Mislim da sam svoj dio posla odradio kako treba, s obzirom na to da sam mlad. Smatram da sam imao dobru sezonu u kojoj sam mnogo toga naučio.

A pored stručnog štaba, savjete je dobijao i od iskusnijih saigrača…

– Stariji su uvijek bili tu, u svakom trenutku da me podrže u svemu, da mi ukažu na greške i posavjetuju me. Mnogo toga sam od njih naučio u proteklom periodu, a mislim da ću tek dosta toga da naučim. Srećan sam što pored sebe imam takve prije svega ljude, a onda i igrače.

Pored duple krune sa seniorima, daroviti mladić iz Podgorice je osvojio titulu sa omladincima, a malo je nedostajalo da se okiti šampionskim peharom i sa kadetima.

– Mnogo mi je značila ta titula sa omladincima, naravno da sam prezadovoljan. Radili smo kvalitetno, uložili smo svi krajnji napor da ostvarimo taj cilj. Mislim da smo imali kvalitetnu ekipu i da smo zasluženo osvojili taj trofej.

”Plavi” danas počinju sa pripremama za novu sezonu, 15. juna će saznati rivala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a nova sezona u domaćem šampionatu će najvjerovatnije početi u avgustu.

– Očekujem samo najbolje, idemo naprijed u ostvarenje novih ciljeva i obaranje novih rekorda. Sada je fokus na Evropi i nadam se samo najboljem. Na nama je da odradimo kvalitetne pripreme i budemo spremni za predstojeće utakmice. Neće biti lako, ali mislim da imamo kvalitet i da možemo još jednom ispisati istoriju, poručio je Aleksa Ćetković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve