Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvi čovjek grčke košarke: Bertomeu je ugrozio i slomio evropsku košarku

Dan posle fajnal-fora, javnosti se povodom Bertomeuovih izjava saopštenjem obratio Jorgos Vasilakopulos, predsjednik Košarkaškog saveza Grčke

Jorgos Vasilakopulos, predsjednik Košarkaškog saveza Grčke oštro je uzvratio Đordiju Bertomeuu, prvom čovjeku Evrolige za izjave o sukobu Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Foto: Eurohoops.net

Đordi Bertomeu, prvi čovjek Evrolige, na konferenciji za novinare tokom fajnal-fora u Vitoriji govorio je i o konfliktu Olimpijakosa i Panatinaikosa, što je podiglo veliku prašinu u Grčkoj.

Dan posle fajnal-fora, javnosti se povodom Bertomeuovih izjava saopštenjem obratio Jorgos Vasilakopulos, predsjednik Košarkaškog saveza Grčke.

“Čovjek koji je očigledno i sa visine ignorisao i potcjenjivao nacionalne federacije mnogo godina i koji je svojim postupcima pokazao da ih prezire, odjednom ih se sjetio u pokušaju da opravda interne probleme u ligi. Čovjek koji je, koji je svojim potezima u praksi slomio i opasno ugrozio evropsku košarku, ima smjelosti da govori o intervencijama i pronalasku rješenja. Čovjek kojem su na meti nacionalni timovi i nacionalni šampionati, tražeći zajedno sa saradnicima degradaciju prvih i smanjivanje i izumiranje drugih bez imalo stida, usuđuje se da podstiče ostale. Čovjek koji stavlja sportiste pred nemoralnu dilemu da li da se priključe reprezentacijama, jer postavlja ligaške mečeve tako da se igraju istog dana, priča o iznuđivanju i nedostatku slobode. Gospodine Bertomeu, na Vašu žalost, dobro se poznajemo. Bolje bi bilo da ne pričam, nego da pričamo”, naveo je Vasilakopulos.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve