Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvenstvo CG: Jadran odbranom zaustavio Primorac, Novljani na korak od titule

Novljani su pobijedili u Budvi (8:6), poveli su 2:1 u seriji i za tri dana u Igalu imaju prvu meč loptu za titulu

Jadranova čelična odbrana u većem dijelu meča je napravila razliku u utakmici broj tri finala plej-ofa protiv Primorca.

Novljani su pobijedili u Budvi (8:6), poveli su 2:1 u seriji i za tri dana u Igalu imaju prvu meč loptu za titulu.

Tim Petra Radanovića je briljirao u defanzivi u prvih dvadesetak minuta minuta – sve do finiša treće četvrtine – primio je samo gol (strijelac je bio Đorđije Stanojević kada je smanjio na 2:1).

Nije se ni Jadran, istina, proslavio u napadu u prve dvije četvrtine, a onda je uslijedila rapsodija – u trećoj je mrežu Aleksandra Kralja tresao pet puta, poveo 7:1, djelovalo je i da grabi ka ubjedljivom trijumfu.

A onda se probudila ekipa Sandra Sukna i krenula u lov na veliki preokret – serijom 4:0 na četiri minuta i 23 sekunde prije kraja Primorac je prišao na samo minus dva – 7:5.

Kanstantin Averka je potom iskoristio peterac za 8:5, Uglješa Vukasović uzvratio za 8:6, a ključni momenat se dogodio dva i po minuta prije kraja kada je Petar Tešanović odbranio zicer Stanojeviću u napadu Primorca s igračem više…

Averka je četiri puta bio strijelac u Jadranu, Jovan Vujović je postigao dva gola, a po jedan Đuro Radović i Nikola Brkić.

U Primorcu, po jednom su mrežu tresli Vukasović, Ešvort Molten, Miroslav Perković, Dušan Matković, Stanojević i Miloš Vukšić.

U sva tri duela finalne serije su viđene pobjede gostiju, a ako se to dogodi i u četvrtak igrala bi se majstorica 17. maja u Budvi.

PRIMORAC – JADRAN 6:8 (0:1, 1:1, 2:5, 3:1)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve