Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Prvenstvo Balkana za juniore: Marsenić i Vojvodić predstavljaju Crnu Goru

Takmičenje će okupiti 250 juniora iz 22 zemlje, a norme iz Crne Gore ispunili su Ognjen Marsenić, član beranskog Lima, koji je u trci na 60 metara ostvario vrijeme 7,01 i Ognjen Vojvodić iz Mornara, sa ostvarenim rezultatom 6,75 metara u dalju

Sofija će ovog vikenda (13. i 14. februar) biti domaćin atletskog prvenstva Balkana u dvorani za juniore.

Takmičenje će okupiti 250 juniora iz 22 zemlje, a norme iz Crne Gore ispunili su Ognjen Marsenić, član beranskog Lima, koji je u trci na 60 metara ostvario vrijeme 7,01 i Ognjen Vojvodić iz Mornara, sa ostvarenim rezultatom 6,75 metara u dalju.

Vođa puta je nacionalni trener za sprint i skokove Zoran Jojić, inače šef stručnog štaba AK Lima, kao i trener iz tog kluba Dragoje Gaga Rajković, bivši reprezentativac Crne Gore u skoku u dalj i troskoku.

– Za nastup na dvoranskom prvenstvu i sva takmičenja na nivou Balkanske federacije već dvije godine se propisuju norme kao što to rade Evropska i Svjetska atletska federacija. Razlog za to je veliki broj učesnika iz 22 zemlje, koje su članice Balkanske federacije. Može se reći da je i postizanje norme veliki uspjeh. Blizu norme su bili i takmičarka iz Tare Irena Bošković, kao i takmičar Mornara Danilo Vujičić, ali stroge kriterijume koje je nametnula Balkanska federacija ne mogu se kršiti čak i ako je veoma malo trebalo do norme, kazao je Osman Erović, selektor crnogorske reprezentacije, koji je zadovoljan nastupom naših atletičara na prvenstvu Srbije.

Jasno je da su obećavajući rezultati naših atletičara prethodne nedjelje na prvenstvu Srbije u dvorani za seniore, jer nas ove godine očekuju brojni nastupi kako u ekipnoj, tako i u pojedinačnoj konkurenciji dodao je Osman Erović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve