Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Provjera: Ajkule spremne za izazov u Dubrovniku

Nakon 11. marta i duela sa Njemačkom, “ajkule” će u subotu u Dubrovniku odigrati prijateljski duel sa selekcijom Hrvatske, selekcijom koju su izabranici Vladimira Gojkovića savladali u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu u januaru ove godine

Poslije tri mjeseca pauze izazvane pandemijom koronavirusa, vaterpolisti Crne Gore odigraće zvaničan meč.

Ivović, Foto: Aleksandra Krupanič

Nakon 11. marta i duela sa Njemačkom, “ajkule” će u subotu u Dubrovniku odigrati prijateljski duel sa selekcijom Hrvatske, selekcijom koju su izabranici Vladimira Gojkovića savladali u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu u januaru ove godine.

Selektor Gojković odabrao je 18 igrača koji konkurišu za ovu utakmicu, i koji su bili od početka priprema.

Na spisku za meč sa Hrvatskom su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Dušan Banićević, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović, Miroslav Perković, Nikola Moskov, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić i Slaven Kandić.

“Poslije rada koji je trajao mjesec dana, a u startu smo mislili da ćemo cijelo ljeto samo trenirati, imaćemo taj prijateljski meč sa Hrvatskom. Svakog dana nam s eotvaraju neke nove mogućnosti. Utakmica sa Hrvatskom je nama izuzetno važna u ovom momentu. Kroz taj meč dobićemo sliku u kakvom smo stanju. Bila je velika pauza, još nijesmo sklopili sve kockice, i sigurno da će biti specifična utakmica. Poslužiće kao dobra analiza za dalji rad. Imamo nekih sitnih problema sa povredama, neki igrači su već 2-3 sedmice odsutni. Dragan Drašković ima ozbiljan problem sa leđima, i taj oporavak će trajati tri sedmice. Ukropini se vratio problem sa ramenom. Đurđić i Čučković su u Francuskoj, i oni nijesu u opticaju za ovaj meč. Ovo je najbolji sastav u ovom momentu”, poručio je Gojković.

Sa istom selekcijom “ajkule” su trebale da igraju četvrtfinale Svjetske lige u martu, ali je taj duel odgođen za mart 2021. godine.

“Poslije dužeg perioda očekuje nas meč. Skupili smo se u maju, prve tri nedjelje su bile lakše, a posljednjih sedam dana stručni štab nas priprema za rad koji je potreban za jedan meč. Vidjećemo koliko se uradilo. Igramo protiv velike ekipe, prije pola godine smo odigrali dva vrhunska meča. Nadam se da će i ovaj biti zanimljiv kao i ta dva”, kazao je Aleksandar Ivović.

Utakmica sa Hrvatskom u Dubrovniku igra se u subotu od 19 sati. Pored selektora Gojkovića u stručnom štabu su i pomoćni treneri Miodrag Matković, Zoran Ivanovski i Milan Ćirović, fizioterapeuti Dejan Mihajlović i Ivan Borović, doktori Vladimir Dedović i Nebojša Žižić, i tehnička podrška Vasko Vučković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve