Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Promjene u rukovodstvu nikšićkog prvoligaša: Perović predsjednik, Vujović direktor Sutjeske

Kako Arena saznaje – određeni razgovori već su obavljeni, a već danas trebalo bi da bude mnogo toga jasnije, što znači da se uskoro očekuje da Sutjeska i zvanično dobije novu upravljačku strukturu

Manje od godinu nakon što je za prvog čovjeka Fudbalskog kluba Sutjeska imenovan dr Ilija Ašanin, u klubu sa Bistrice spremaju se nove promjene.

Kako Arena saznaje – određeni razgovori već su obavljeni, a već danas trebalo bi da bude mnogo toga jasnije, što znači da se uskoro očekuje da Sutjeska i zvanično dobije novu upravljačku strukturu.

Gotovo je izvjesno da prvi čovjek nikšićkog prvoligaša neće biti dr Ilija Ašanin, koji je do skoro bio direktor nikšićke bolnice. Kako saznajemo, ta uloga biće ponuđena bivšem fudbaleru Sutjeske Željku Peroviću. Nekadašnji član Sutjeske, Crvene zvezde, koji je između ostalog nastupao i za Mogren, vjerovano će prihvatiti izazov da se vrati u matični klub, ali ovog puta sa mnogo većom odgovornošću.

Promjena na vrhu uslovila bi i ostale rokade – Sutjeska bi trebala da dobije i novog direktora, a na to mjesto pominje se Andrija Piro Vujović, koji je prije desetak godina obavljao tu funkciju. Nekadašnji igrač Sutjeske, koji je ispisao stranice istorije u malom fudbalu, jer je sa ekipom Premijera 1994. godine uspio da postane šampion Jugoslavije, da bi dvije godine kasnije sa ekipom BNL iz Rima osvojio čak Kup šampiona. Mnogima jedan od najboljih igrača malog fudbala sa ovih prostora i ranije se pominjao da bi se mogao vratiti na mjesto direktora nikšićkog prvoligaša, a ovog puta to djeluje realnije nego ikada.

Sutjeska je tri kola prije kraja treća, sa devet bodova više od Rudara, od kojeg je međusobno bolja (dvije pobjede i remi), tako da su Nikšićani i teoretski osigurali Evropu. Ali, jasno je da su ”plavo-bijeli” bili daleko od priče za oba trofeja.

Kada su u pitanju mlađe kategorije, Sutjeska je tek daleko od te priče. Omladinci su u B grupi, kadeti tek sedmi…

Pozitivna strana je što će FK Sutjeska uskoro, iako se kasni, imati konačno modernu zapadnu tribinu.

Ali, jasno je da će novo rukovodstvo imati dosta posla…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jovo Z
12.05.2021-12:55 12:55

‘Oće li ostat’ koji Crnogorac?

Crni
12.05.2021-13:12 13:12

Jeli vas sramota. Kako ste providni. Sve radite da smijenite Deja sa mjesta predsjednika FSCG. Kome nije jasno da je ova akcija krenula iz Srbije.od Z.Terzica preko Raja Bozovica. Sramno je sta se radi. Piii

Procedura
13.05.2021-00:06 00:06

Perovic jeste bio veliki fudbaler ali jos veci vjernik Srpske Pravoslavne Crkve i mozda najdublji vjernik od svih sportista u CG . Pod velikim uticajem SPC jako blizak Crkvi milija mu je SPC i od fudbala . Pri tom dobro situirani biznismen, koji je najveci kriticar vlasti DPS i negator svega u CG sto nije po volji Srpske Pravoslavne Crkve . Dobar je momak al mnogo zagazio u vjeri i u SPC !

Perspektiva
13.05.2021-00:16 00:16

Pod okriljem SPC Perovic samo radi ono sto mu Crkva kaze .vjernik kao vjernici u Teheranu od posta do svega , liturgije ne preskace ni dok su mjere na snazi ,cestiti je momak al previse zabrazdio za Srpskom Pravoslavnom Crkvom mili mu je Joanikije od svoje porodice !