Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Promjene u Ligi nacija

Liga nacija će, naime, biti proširena nokaut rundom koja će se igrati u martu, čime će se stvoriti kontinuitet između grupne faze koja završava u novembru i završnog turnira koji je u junu

Evropska kuća fudbala (UEFA) odlučila se za promjene u Ligi nacija koje će stupiti na snagu u septembru 2024. godine.

Liga nacija će, naime, biti proširena nokaut rundom koja će se igrati u martu, čime će se stvoriti kontinuitet između grupne faze koja završava u novembru i završnog turnira koji je u junu.

Po sadašnjem formatu Lige nacija pobednici grupa elitne divizije izborili su plasman na završni turnir, a od narednog izdanja uvodi se četvrtfinale u kojem će pobjednici i drugoplasirani iz grupa u Diviziji A u martu igrati međusobno kod kuće i u gostima.

Pobjednici tih susreta kvalifikovaće se na F4.

Došlo je i do promjene u nižim ligama.

Biće uvedene i utakmice za promociju/ispadanje, pri čemu će trećeplasirane reprezentacije Divizije A igrati protiv drugoplasiranih iz Divizije B, a trećeplasirane ekipe Divizije B protiv drugoplasiranih Divizije C.

Ostaje isto da u Divizijama B, C i D pobednici grupa napreduju, dok poslednjeplasirane ekipe iz grupa A, B i C ispadaju u nižu diviziju. Kako Divizija C ima četiri grupe, dok Divizija D ima samo dve, dve najlošije rangirane reprezentacije Divizije C automatski će ispasti.

“Uvođenje UEFA Lige nacija bila je priča o uspjehu, jer su prijateljske utakmice zamijenjene takmičarskim utakmicama. A sada, uvođenjem nove nokaut faze ekipe će dobiti još više prilika za napredak uz zadržavanje istog broja utakmica unutar međunarodnog kalendara, rekao je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve