Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Promjena plana priprema: Umjesto na crnogorsko primorje, sele se u Antaliju

Umjesto selidbe na crnogorsko primorje, Pljevljaci će od ponedjeljka boraviti u Antaliji. Izabranici Vuka Bogavca biće smješteni u hotelu ''Mirakl'', a u mondenskom sportsko-turističkom centru trebalo bi da odigraju tri ili četiri prijateljske utakmice

Promjena plana priprema fudbalera Rudara koji su do sada u tipično zimskom ambijentu brusili formu za nastavak sezone.

Umjesto selidbe na crnogorsko primorje, Pljevljaci će od ponedjeljka boraviti u Antaliji.

Izabranici Vuka Bogavca biće smješteni u hotelu ”Mirakl”, a u mondenskom sportsko-turističkom centru trebalo bi da odigraju tri ili četiri prijateljske utakmice.

– Rudar je ranije odlazio u Tursku. Ne treba trošiti riječi o tamošnjim uslovima za rad, klimi, hotelima, ekipama koje dolaze na pripreme… Ostaćemo u Antaliji deset dana i potrudićemo se da to vrijeme iskoristimo maksimalno. Ovih dana definisaćemo protivnike, a neki od njih bi zaista mogli da budu atraktivni. Vjerujem da će nam sve to koristiti da u što boljoj formi dočekamo početak proljećne polusezone u kojoj nas očekuje borba za opstanak, rekao je Bogavac za Arenu.

Snijeg, led, temperaturni minus pod Golubinjom, trebalo bi da zamijeni sunce, toplije vrijeme i dobri tereni u Antaliji.

– Izlazimo iz prve faze rada. Trenirali smo po hladnoći, snijegu i ledu, ali to nam je negdje i odgovaralo za poboljšanje fizičke spreme. Pozitivna okolnost je to što se niko nije povrijedio. Momci su dali sve od sebe, krajnje profesionalno, sa te strane sam apsolutno zadovoljan. Već sada treba da krenemo sa uigravanjem, a to bi teško išlo na našem terenu koji je pod snijegom. Odlična je okolnost što smo dobili mogućnost da odemo u Antaliju, ističe kormilar prvoligaša sa sjevera.

Ljetos, prošle zime ili prije godinu i po – Rudar je kasnio sa početkom priprema za prvenstvo.

Ovoga puta krenuo je na vrijeme. U samo startu su u prednosti što se tiče broja treninga i kondicije.

– Zbog tog kašnjenja, čekali smo reprezentativne pauze kako bismo dizali formu, snagu, igrali bolje. Hvatali smo ritam, a jesenas se pokazalo da nijesmo fizički zaostajali za rivalima sa domaće staze. Sada smo počeli na vrijeme. Imaćemo dovoljan broj treninga. Očekujem i da se to pozitivno odrazi na učinak na terenu. Putujemo u Antaliju u poneđeljak u 12 časova iz Beograda. I kada se vratimo, imaćemo dovoljno vremena da poradimo na detaljima do nastavka šampionata koji je predviđen za 19. februar, kazao je Bogavac.

Ekipa je za sada ostala na okupu – otišao je samo krilni napadač Miljan Vlaisavljević, a na pozajmicu su stigli omladinci Budućnosti – golman Lazar Baltić i štoper Milan Vukotić, kao i Hrvoje Rizvanović iz Zete.

– Ima interesovanja za naše mlade fudbalere koji su jesenas skrenuli pažnju zapaženim partijama i golovima. Očekujemo dolazak još par fudbalera koji će podići kvalitet ekipe. Na pripreme putuje 25 momaka, s tim što taj broj u Turskoj može da se promijeni, rekao je Bogavac.

Rudar je prvi dio Telekom 1. CFL završio serijom od tri pobjede.

Nije to bilo dovoljno da izađe iz opasne zone, ali je bodovno sustigao Jezero (22) koje je u mirnoj luci.

– Proljeće će biti teže. Ekipe se dodatno pojačavaju, svi imaju ciljeve, znamo da se u drugoj polovini šampionata sve rješava. Bitan je svaki bod. Pred nama je neizvjesna borba. Naše ambicije su da izborimo opstanak, a ako se ukaže nešto više – nećemo bježati od trke za što bolji plasman. Radićemo marljivo, a vjerujem na kraju biti srećni zbog rezultata, zaključio je Bogavac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve