Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Produžio saradnju: Nenad Trajković još tri godine u Studentskom centru

Poznati stručnjak stigao je u Podgoricu prošle godine. Velika stvar za podgorički klub je činjenica da će od sljedeće sezone igrati u Drugoj ABA ligi

Nenad Trajković, trener sa NBA iskustvom, potpisao je novi trogodišnji ugovor sa Studentskim Centrom, filijalom Budućnost Volija.

Trajković, Foto: KK Budućnost

Poznati stručnjak stigao je u Podgoricu prošle godine.

“Nakon jednogodišnjeg iskustva u Studentskom centru, u potpunosti sam shvatio viziju predsjednika Budućnosti Volija, Dragana Bokana. Uz podršku kompanije Voli i Budućnosti Volija, koji je žila kucavica Studentskog centra, ta vizija je dostižna i ostvarljiva. Studentski centar može da bude jedan od vodećih klubova po pitanju razvoja talenata i igrača, ne samo u Crnoj Gori nego i u Evropi”, rekao je Trajković.

Velika stvar za podgorički klub je činjenica da će od sljedeće sezone igrati u Drugoj ABA ligi.

“Osim finansijske i organizacione podrške koju imamo, jedan od preduslova je ostvaren i učešćem u ABA 2 ligi. Bez takvih takmičenja, klub ne bi bio privlačna luka za talente koji pored dobrog rada traže da se kroz takmičarski izazov tog nivoa ostvare na terenu. S takvim sistemom ćemo biti privlačniza mlade igrače i smatram da će se dobrim trogodišnjim programom mnogo toga napraviti. Klub i ja ćemo ispuniti ciljeve koje smo postavili,težim tome da ta saradnja potraje i duže. Smatram da nam je sve što smo planirali dostižno imajući u vidu našetrenere, ne samo košarkaške, već i one koji se bave fizičkom pripremom, cijeli pogon mlađih, kao i kompletan sistem koji odlično funkcioniše. Možemo da odgovorimo svim zahtjevima savremene košarke koja podrzumjeva talenat, košarkaške vještine i fizičke predispozicije ekipe. Postigli smo prepoznatljivost, a našcilj je da u godinama koje dolaze klub počne da vraća uložena sredstva.”

U ovom klubu košarkaši imaju odlične uslove za rad.

“Studentski centar funkcioniše na vrhunskom nivou po pitanju prateće logistike i cijelog programa,smatram da ćemo unaprijediti crnogorsku košarku i razvijati buduće prvotimce. Polako se približava smjena generacija. Crnogorska košarkaška javnost očekuje novog Ivanovića, Šehovića, Popovića i pravo je vrijeme da se za to pripremamo.”

Još jednom je istakao veliki doprinos kompanije Voli.

“Za naš razvojni proceskoji zahtjeva materijalnu stabilnost istrpljenje, osnov predstavljaju odlični uslovi za rad. Zahvaljujući podršci kompanije Voli Studentski centar raspolaže sa sigurnom i organizovanom logistikom i organizacijom koja podrazumjeva dobar smještaj, hranu, vođenje računa o zdravlju,disciplini i školovanju. Mladi talenti će u Studentskom centru postati dobri ljudi i dobri igrači. Motivisani smo da utičemo na mlade naraštaje, da ih podstaknemo na bavljenje sportom u što većem broju, bolje je da svoje slobodno vrijeme provedu u košarkaškoj sali nego na ulici”, zaključio je Nenad Trajković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve