Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Priznanje: Šoutajm Rid igrač mjeseca u ABA ligi

Centar plavih je titulu MVP-ja dobio jer je protiv Igokee i Cedevita Olimpije prosječno bilježio 14,5 poena, sedam rebounds, blokadu za prosječan indeks korisnosti 19,5

Rid, Foto: KK BudućnostVil

Vili Rid je najkorisniji igrač (MVP) ABA lige u januaru, a svojim učinkom je doprinio pobjedama Budućnosti u gostima protiv Igokee i kod kuće protiv Cedevita Olimpije.

Centar ”plavih” je titulu MVP-ja dobio jer je na dva pomenuta meča prosječno bilježio 14,5 poena, sedam rebounds, blokadu za prosječan indeks korisnosti 19,5.

– Zahvalan sam i počastvovan zbog ovog priznanja. Mnogo je igrača koji su, takođe, mogli da ga dobiju, i zato hvala na tome što sam ja dobio priznanje, rekao je Rid za sajt ABA lige.

Rid ističe da ga je kombinacija predanog rada kako bi postao bolji igrač i rad njegovih saigrača dovela u poziciju da uspije.

– Zahvalan sam za nagradu ne samo zbog sebe, već i zbog navijača ”plavo-bijelih”, kluba i što je najvažnije moje porodice, posebno moje supruge Džasmin Rid, dodao je Vili.

Američki košarkaš je svjestan činjenice da Budućnost ove sezone igra veoma dobro na oba fronta, te da je u poziciji da se bori za najveće ciljeve.

– Ekipa igra dobro. Cilj svake godine je osvajanje ABA lige. Znamo da je pred nama još dug put, ali smo u odličnoj poziciji i radujemo se izazovima koji nas očekuju.

Vili Rid je postao popularan po svojim “alejup” zakucavanjima, posebno nakon asistencija Džastina Kobsa.

– Nema nikakve tajne. To je samo tajming. Timski vježbamo ta dodavanja kao i međusobnu komunikaciju. Drago mi je što navijači uživaju u zakucavanjima. Postoji razlog zašto me zovu ”Šoutajm”, dodao je uz osmjeh Rid.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve