Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Priština hoće u ABA ligu: Problem je politički zbog Zvezde i Partizana

Odluku o prijemu Prištine, kao i bilo kog kluba koji učešće nije izborio na terenu, može da donese samo Skupština ABA lige

Predsjednik Košarkaškog kluba Priština Blerand Stavileci izjavio je da taj klub neće odustati od namjere da zaigra regionalnu ABA ligu.

Foto: Balkanleague.net

U intervjuu za zagrebačke “Sportske novosti” Stavičeci je istakao da će se taj klub u narednim danima aktivno uključiti u borbu za ulazak u ABA.

“Prije dvije godine smo uradili ono što je od nas zahtijevano, pisali smo pisma, pružali informacije, a to ćemo raditi i sada. Osim pisma o namjerama, dostavićemo sve neophodne dokumente. Što se nas tiče, mi smo spremni. Narednih dana ćemo povući neke poteze”, rekao je i dodao da su prije dvije godine “svi osim Srbije i BiH imali pozitivan stav o ovoj ideji”.

“Problem je, jasno, politički, jer Partizan i Zvezda sve to gledaju na političkoj osnovi”, rekao je Stavileci.

Odluku o prijemu Prištine, kao i bilo kog kluba koji učešće nije izborio na terenu, može da donese samo Skupština ABA lige. Ona će 24. maja glasati o prijemu grčkog Olimpijakosa, koji je u međuvremenu ozvaničio kandidaturu.

Prema Statutu regionalne ABA lige Kosovo nije prepoznato kao samostalna država, što znači da bi Priština morala da aplicira kao predstavnik Srbije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve