Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pripreme: Turnir u Gabeli generalka za Nikšićane

Plavo-bijeli su prije polaska trenirali kraj Bistrice, a plan je da se na isti teren vrate u poneđeljak i na miru posljednjih nekoliko dana “dorade” sve ono što su pripremali za drugi dio prvenstvene trke

Fudbaleri Sutjeske juče su otputovali u Gabelu gdje će učestvovati na Memorijalnom turniru ”Andrija Anković” i to će biti na neki način generalna proba za izabranike Miljana Radovića pred nastavak proljećne polusezone.

”Plavo-bijeli” su prije polaska trenirali kraj Bistrice, a plan je da se na isti teren vrate u poneđeljak i na miru posljednjih nekoliko dana “dorade” sve ono što su pripremali za drugi dio prvenstvene trke.

Zadovoljan je strateg Nikšićana dosadašnjim dijelom priprema, raduje ga što su prošli bez povreda, što ih je zaobišao aktuelni virus i vjeruje da će Sutjeska na proljeće mnogo bolje igrati nego jesenas.

“Zadovoljan sam. Momci su na Primorju dobro radili, svi do jednoga, bez izuzetka, ispunjavali zahtjeve stručnog štaba. Kao što je poznato izgubili smo samo prvi prijateljski meč, onaj koji smo igrali s Adriom u Nikšiću, a u međuvremenu smo odmjerili snage sa Mornarom, Jezerom, Arsenalom, Podgoricom i Titogradom. Istina, rezultati ostvareni tokom priprema uvijek su zasijenjeni željom da se što bolje igra, ali zbog samopouzdanja je lijepo i dobiti. To posebno znači mlađim igračima, a  mi ih imamo dosta”, kaže šef stručnog štaba nikšićkog prvoligaša Miljan Radović.

Kraj Bistrice su prikupljali podatke što im je sve potrebno za put, da li se od njih zahtijeva nešto drugačije novopropisanim mjerama za suzbijanje korona virusa, a po planu već danas će na teren.

– U Gabeli ćemo igrati dva meča. Polufinale je na programu u petak i igraćemo za Zrinjskim, a finale u subotu. Igraćemo ta dva meča s potpuno različitim ekipama. Svi će dobiti priliku da se pokažu, a među putnicima ćemo imati još nekolika omladinca. Janjić je završio reprezentativne obaveze, a pridružili su nam se i Vuković i Pajović, tako da ćemo biti kompletni. Raduje me što smo do sada imali samo sitnije povrede, a one su neizbježne u toku pripremnog perioda, riječi su Radovića.

Oni koji su pratitili dosadašnje prirpremne mečeve Sutjeske uočili su da je tim značajno dobio angažovanjem Brazilca Augusta i Slovenca Mihaliča. “Plavo-bijeli” djeluju sigurnije, pokretljivije, igraju “u oba pravca”. Očigledno, novajlije su pojačali ritam.

Starteg Nikšićana, ipak, ne izdvaja ih od ostatka ekipe.

– Momci su se odlično uklopili. Dobro su i prihvaćeni. Ispunjavaju naše zamisli, a vidjećemo da li će i u kojoj mjeri biti naša prava pojačanja. Ipak, prvenstvo i ti zvanični mečevi su najbolje mjerilo. Zadovoljan sam. Zadovoljan sam i mladim momcima, a poznato je da ih imamo dosta u prvom timu. Ne može se od omladinaca za tako kratko vrijeme očekivati nikakav spektakularan napredak, ali važno je da su sve bolji i sigurniji u sebe, zaključio je Radović.

Nikšićani se iz Gabele vraćaju odmah nakon turnira, neđelja će biti njihov slobodan dan, a od poneđeljka ulaze u završnu fazu priprema za proljećnju premijeru.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve