Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pripreme: Eldar se nada novom nastupu na Olimpijskim igrama

Prvu fazu priprema na snijegu odradio je od 15. septembra do prvog oktobra. Eldar će treninge obavljati na glečeru Hintertuks na 3250 metara nadmorske visine, svojoj stalnoj bazi već više od deceniju i kako to Eldar voli da kaže njegovoj drugoj kući

Najbolji crnogorski skijaš Eldar Salihović počeo je, nakon desetodnevne pauze, drugu fazu pripremnog perioda na snijegu.

Salihović, Foto: Pvportal.me

Prvu fazu priprema na snijegu odradio je od 15. septembra do prvog oktobra. Eldar će treninge obavljati na glečeru Hintertuks na 3250 metara nadmorske visine, svojoj stalnoj bazi već više od deceniju i kako to Eldar voli da kaže njegovoj drugoj kući.

Ni neplanirane okolnosti i otežani uslovi koji su danas dočekali Eldara i njegov tim, novih 40cm snijega, nisu pokvarili raspoloženje crnogorskog šampiona. Kako nam je rekao nada se da će se uskoro vrmenski uslovi popraviti i da će se kvalitetno odraditi 21 dan na snijegu kako je i planirano.

“Ove godine sam jedva sam čekao da počenem pripreme na snijegu, vjerovatno zbog prinudne pauze i nikad dužih i težih kondicionih treninga. Već na prvom treningu na snijegu 16. septembra ove godine osjetio sam tu vezu između mene i snijega koja je iz godine u godinu sve jača. Daću sve od sebe da što spremnije dočekam takmičenja jer je u ovoj sezoni svaka trka je važna zbog kvalifikacionih olimpijskih bodova. Tu je i Svjetsko prvenstvo koje posebno motiviše. Sama pomisao da se takmičim sa najboljim svjetskim skijasima daje posebnu energiju u svakom zaokretu koji pravim”, kazao je Salihović za “pvportal.me”.

Salihovića Svjetsko prvenstvo očekuje od devetog do 21. februara naredne godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve