Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Princ nagradio igrače Al Hilala za finale klupskog SP

To je prvi put da je saudijska ekipa stigla do finala Svjetskog klupskog prvenstva

Milijarder iz Saudijske Arabije, princ Alvalid bin Talal dodijeliće bonus od milion rijala (266.500 dolara) svakom igraču Al Hilala za pobjedu od 3:2 nad južnoameričkim prvakom Flamengom u utorak, zahvaljujući kojoj su se plasirali u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Princ Alvalid, predsjednik „Kingdom Holdinga“, veliki je navijač saudijskog kluba, te je na društvenim mrežama najavio da će igračima dati sličan iznos ako pobijede u subotnjem finalu.

Osim toga, saudijski sportski kanal SSC izvijestio je da će svaki igrač dobiti 500.000 rijala (oko 133.000 dolara) od saudijskog ministra sporta, kao nagradu za pobjedu nad Flamengom.

Al Hilal će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta između Real Madrida i egipatskog Al Ahlija, koji je na programu večeras (srijeda – 20.00).

To je prvi put da je saudijska ekipa stigla do finala Svjetskog klupskog prvenstva.

„Ova pobjeda je opipljiva potvrda velike razlike koju je saudijski sport nedavno doživio“, rekao je ministar sporta princ Abdulaziz al-Faisal u izjavi koju je prenijela Saudijska pres agencija (SPA).

Al Hilal je pobijedio zahvaljujući Salemu Al Dosariju, koji je realizovao dva penala i golu Lusijana Vijeta iz blizine u drugom poluvremenu, u kojem je Flamengo igrao sa 10 igrača, nakon što je vezista Žerson isključen u nadoknadi prvog poluvremena.

Menadžer Brazilaca, Vitor Pereira, za poraz je okrivio suđenje.

„Bili smo spremni da igramo protiv Al Hilala, ali nismo bili spremni za suđenje, koje nije bilo u skladu sa standardima takmičenja“, rekao je Pereira na pres konferenciji u utorak u Tangeru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve