Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Prijem: Lalošević zadovoljan zbog Specijalne olimpijade

Danas je direktor Uprave za sport i mlade ugostio i predsjednika i direktora Crnogorskog saveza Specijalne Olimpijade, Aleksandra Vuksanovića i Ivana Radovića

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević ugostio je predsjednika Crnogorskog školskog sportskog saveza, Budimira Vukićevića, kao i predsjednika i sportskog direktora Studentskog sportskog saveza, Zorana Medenicu i Borisa Sekulića.

– Jedan od prioriteta Uprave za sport i mlade jeste upravo uključivanje što većeg broja djece i studenata u sport, a sve u cilju pravilnog razvijanja njihovih sportskih talenata i usvajanja zdravih stilova života. Sport za djecu i studente može predstavljati i rekreaciju, ali i vrlo često način povezivanja sa njihovim vršnjacima, konkretnije pomoć u stvaranju zdravog odnosa u ključnim godinama njihovog razvoja, odnosno odrastanja. Pravi primjer ovoga jeste upravo organizovanje međunarodnih sportskih takmičenja, poput Univerzijade, gdje studenti imaju priliku ne samo da se bave nečim plemenitim kao što je sport, već i da kroz isti upoznaju i kolege iz drugih zemalja, kao i dio njihove kulture koji nose sa sobom, kazao je Lalošević.

Danas je direktor Uprave za sport i mlade ugostio i predsjednika i direktora Crnogorskog saveza Specijalne Olimpijade, Aleksandra Vuksanovića i Ivana Radovića.

– Raduje me što sam imao priliku da razgovaram sa gospodinom Vuksanovićem, nadasve zato što smatram da ono što „Specijalna Olimpijada“ godinama unazad radi jeste od ključnog značaja za razumijevanje šta sport u svojoj biti predstavlja. Sport ima zadatak da ruši barijere i predrasude na svim poljima, a naročito kada su u pitanju osobe sa smetnjama i njihova inkluzija kako u sportski, tako i u društveni život. Poruka mora biti jasna – sport ostaje otvoren za sve one koji ga vole, a koji su spremni da daju svoj maksimum kada je u pitanju rad, trud i ljubav prema istom. U budućnosti ćemo se truditi da organizujemo još događaja poput Evropske nedjelje fudbala, u kojem je samo prethodne godine učestvovalo preko 90 osoba sa i bez smetnji, zaključuje Lalošević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve