Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Prijateljski meč: Povratak sokola na domaći teren poslije 11 mjeseci

Protivnik je Letonija, u prijateljskom meču koji će biti uvod u dva izazova u Ligi nacija, protiv Azerbejdžana i Luksemburga. Ipak, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, selektor Faruk Hadžibegić želi da njegova ekipa ima isti pristup kao i svim ostalim mečevima

Došlo je vrijeme za povratak ,,hrabrih sokola“ na svoj teren – poslije 11 mjeseci, Crna Gora će igrati na Gradskom stadionu u Podgorici.

Hadžibegić, Foto: FSCG

Protivnik je Letonija, u prijateljskom meču koji će biti uvod u dva izazova u Ligi nacija, protiv Azerbejdžana i Luksemburga. Ipak, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, selektor Faruk Hadžibegić želi da njegova ekipa ima isti pristup kao i svim ostalim mečevima.

“Ne bih je nazvao prijateljska. Prvo je moramo odigrati, a svaka prilika je dobra da se uigramo i da neko dobije šansu. Dakle, veoma je korisna utakmica. Naš protivnik je za poštovanje i jedino ozbiljnim pristupom, dobrom i zahtjevnom igrom da pokađemo koliko ih respektujemo. Nije to reprezentacija poput Brazila ili Engleske, ali kao trener koji uvijek želi pobjede, smatram je veoma ozbiljnom. Nadam se i da će je momci tako shvatiti”, kazao je Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji.

Duel sa reprezentacijom baltičke zemlje prilika je da šansu dobiju igrači koji su manje igrali u nacionalnom timu. Pogotovo oni iz Telekom 1.CFL.

“Sve vrijeme govorim da reprezentacije nema bez domaće lige, naših trenera i igrača. Malo nepredviđeno ukazala se prilika da sam pored onih koje sam pozvao dodao još određeni broj. Milsim da su momci zalsužili poziv i nadam se da će odgovoriti zahtjevu. Prezadovoljan sam da imam priliku da ih pozovem”, istakao je iskusni stručnjak.

,,Sokoli“ su upisali dvije pobjede na startu Lige nacija, a uskoro ih očekuju dvije utakmice na svom terenu.

“Ne kažem da ćemo dobiti svih šest u grupi, to je moja želja. Vidjećemo, protivnici su dobri. Vratio bih se malo na Luksemburg, dobra su ekipa, imaju iskustvo, a kod nas je situacija da je neko počeo pripreme, neko nije. U prvom meču smo u drugom poluvremnu pali fizički, ali nas je bog nagradio jer smo radili dobro. Milsim da ništa nijesmo ukrali. Ranije je bilo utakmica kada nijesmo imali sreće, ali sada je ona bila na našoj strani. Nadam se da će tako biti i sljedeći put”, rekao je selektor.

Pozitivna stvar je što su sa ekipom, kao i u septembru, Stevan Jovetić i Stefan Savić.

“Kada se završi Liga nacija reći ću da smo bili favoriti u grupi, ali da nijesam htio da kažem. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, kad su Jovetić, Savić, Bećiraj, Vukčević tu, sve je to drugačije i bolje. Sigurnije se osjećamo sa njima, međutim, uvijek šaljem poruku da samo kao kolektiv možemo da prođemo dalje, ali greške svakome mogu da se dese. Ima dobrih momaka i pored Stevana i Stefana, ali njih dvoijica su pravi lideri”, objasnio je Hadžibegić.

Sa novinarima je razgovarao i ofanzivac ,,sokola“ Marko Janković, koji takođe potencira ozbiljan pristup duelu sa Letonijom.

“Okupili smo se dva-tri dana pred utakmicu, tako da nema previše vremena da se uigramo, analiziramo i radimo, jednostavno takvi su termini. Selektor je pozvao dosta novih igrača, jeste prijateljska utakmica, ali će poslužiti igračima koji su dobro igrali u domaćim klubovima kao nagrada za dobar rad. Mislim da svi treba da je shvate kao da je kvalifikaciona i šansa da se dokažu. Tako da svako ko bude istrčao na teren potrudiće da odigra što bolju partiju i da pobijedimo”, rekao je fudbaler italijanskog SPAL-a.

Letonci su skautirani prethodnih dana.

“Analizirali smo ih pomalo, ali ne znamo previše o Letoncima. Najbitnije je da znamo ono što mi treba da radimo. Ako mi budemo pravi na terenu, mislim da ne bi trebalo da puno brinemo o protivniku”, dodao je Janković.

Meč protiv Letonije igra se sjutra od 18 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Glavni sudija utakmice biće Admir Šehović iz Bosne i Hercegovine, dok će mu asistirati zemljaci Amer Macić i Goran Dujak. Ulogu četvrtog sudije obavljaće Mileta Šćepanović iz Podgorice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve