Pri kraju pripreme za Igre malih zemalja Evrope

Kako je saopšteno iz Markovićevog kabineta, predsjednik COK Dušan Simonović koji je i potpredsjednik Počasnog odbora, saopštio je da su državni organi i institucije iz domena svoje nadležnosti preduzeli neophodne aktivnosti, da je potrebna sportska i druga infrastruktura na odličnom nivou, a posebno je istaknuto da su sprovedene sveobuhvatne mjere kako bi događaj, na kojem se očekuje preko 2.000 učesnika, protekao bezbjedno

Svi neophodni preduslovi za uspješno održavanje XVII Igara malih zemalja Evrope biće ispunjeni, ocijenjeno je na sjednici Počasnog odbora Igara malih zemalja Evrope kojim je predsjedavao predsjednik Odbora, premijer Duško Marković.

Kako je saopšteno iz Markovićevog kabineta, predsjednik COK Dušan Simonović koji je i potpredsjednik Počasnog odbora, saopštio je da su državni organi i institucije iz domena svoje nadležnosti preduzeli neophodne aktivnosti, da je potrebna sportska i druga infrastruktura na odličnom nivou, a posebno je istaknuto da su sprovedene sveobuhvatne mjere kako bi događaj, na kojem se očekuje preko 2.000 učesnika, protekao bezbjedno.

Igre malih zemalja održaće se od 27. maja do 1. juna i, kako navode iz Vlade, odlična su prilika za promociju Crne Gore, njenih turističkih potencijala i kulturnog nasljeđa.

“Na sastanku je ocijenjeno da će ovaj događaj biti odličan uvod u predstojeću turističku sezonu”, navodi se u saopštenju.

Na Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985. godine, učestvuju države koje imaju manje od milion stanovnika: Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino. Takmičenja se organizuju u atletici, boćanju, odbojci, odbojci na pijesku, košarci, plivanju, džudou, streljaštvu, tenisu i stonom tenisu

Komentari

avatar