Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Premijer liga: Ronaldo kao Cezar poslije vojne pobjede

Portugalski fudbaler ponovo je na Old Trafordu, a mnogo se priča o tome da je uticaj Fergusona za to bio presudan. Njih dvojica su sarađivali šest godina

Legendarni trener Aleks Ferguson oduševljen je povratkom Kristijana Ronalda.

Portugalski fudbaler ponovo je na Old Trafordu, a mnogo se priča o tome da je uticaj Fergusona za to bio presudan.

Njih dvojica su sarađivali šest godina.

– Fantastično je što se on vratio. Vidjeli ste ga u subotu poslije trijumfa – djelovao je kao Gaj Julije Cezar koji se vraća u Rim poslije vojne pobjede. ”Dođoh, vidjeh, pobijedih.” Mislim da je na stadionu u danu njegovog drugog debija za Junajted moglo da bude milion ljudi. Mnogi su ostali napolju, kazao je oduševljeni Fergi i dodao:

– Kada je došao u Junajted kao klinac, morao je mnogo da uči, a sada je drugačije. Kada je bio mlad mnogi su govorili da voli da simulira prekršaje, ali on je bio veoma mršav i zaista je bio potreban blag kontakt da bi izgubio ravnotežu jer je napadao nevjerovatnom brzinom. Znam koliko se žrtvovao da bi napredovao. Sjećam se jednom prilikom kada sam ga pozvao u svoju kancelariju poslije treninga – padala je kiša pred duel sa Arsenalom i znao sam da će on ostati da radi dodatno. Rekao sam mu da ne trenira jer je klizavo i može da se povrijedi. Sjeo sam u fotelju, pogledao kroz prozor, a on je bio na trim-stazi, na podlozi astroturf. Šta sam mogao da mu kažem? Pobijedio me je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve