Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Premijer liga: Klop i Poketino uoči derbija

Ono što je na početku istakao menadžer Liverpula je činjenica da se niko od igrača nije vratio povređen nakon obavljenih reprezentativnih obaveza

Jirgen Klop na konferenciji za medije pred derbi sa Totenhemom, kao i obično, nije govorio samo o predstojećem duelu. Govorio je o igračima, Poketinu, rasizmu, seriji dobrih rezultata na Enfildu.

Ono što je na početku istakao menadžer Liverpula je činjenica da se niko od igrača nije vratio povrijeđen nakon obavljenih reprezentativnih obaveza.

“Ovo je prvi put da su se svi vratili zdravi. Veoma sam srećan zbog toga. Od četvrtka smo svi na okupu. Brazilci su se vratili malo kasnije u odnosu na ostale. Treniraćemo danas i sjutra, vreme je da igramo fudbal”, rekao je Klop na početku.

Igrači koji nijesu imali obaveze u reprezentacijama iskoristili su vrijeme da se odmore, što je po Klopovom mišljenju veoma važno i za igrače i za ceo tim.

“Ovo je zanimljiv trenutak za Totenhem. Novi stadion sam video samo na fotografijama, ali izgleda prilično impresivno. Totenhem je poslednju ligašku utakmicu odigrao prije tri nedjelje, mislim da apsolutno ne razmišljaju o porazu pred ovaj meč. Očekujemo najači mogući Totenhem u nedjelju, dolazi nam vrhunski tim”, ocijenio je Klop.

Klop je govorio i o trojici igrača koji se muče sa povredama Džou Gomezu, Trentu Aleksanderu – Arnoldu i Džerdanu Šaćiriju.

“Vidjećemo kakva će biti njihova reakcija. Svima su potrebni tretmani i oporavak. Džo se juče vratio nakon 15 nedjelja. To je zaista dug period, ali izgledao je dobro. Prilagođava se ponovo i na treninge nakon hiljade sati oporavka. Mislim da će trenirati i danas sa ekipom”, pojasnio je menadžer Redsa.

Što se tiče Aleksa Okslejda Čemberlejna, Klop je svjestan da su svi uzbuđeni jer se vratio na teren u utakmici U23 tima, ali je najavio da će ići polako, da će sada samo trenirati jer njegov povratak mora da bude planiran za momenat kada bude potpuno spreman.

I menadžer Totenhema Maurisio Poketino se oglasio na pres konferenciji. On je govorio  o novom stadionu, meču sa Liverpulom, rasizmu, povredema…

Foto: Sportsnet.ca

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino ocijenio je da je reprezentativna pauza došla, za njegov tim, u lošem momentu, nakon poraza od Sautemptona.

“Za nas je pauza došla u pogrešno vrijeme. Nikada nije dobro kada nosiš taj osjećaj poraza sa sobom tri nedjelje. Tri nedjelje bez takmičenja – postane malo dosadno. Ali, kao i sve ostalo, moramo da prihvatimo i ovu situaciju jer prosto ne možemo da je promenimo. Radujem se nedjelji, pred svima nama je do kraja sezone naporan period, ali ja sam srećan kada je tako”,kaže Poketino.

Nakon tri nedjelje pauze, Totenhem takmičenje nastavlja gostovanjem Liverpulu, ali u međuvremenu je konačno novi stadion otvorio vrata i, kako je reako Poketino zbog toga su svi uzbuđeni i “pomalo romantično raspoloženi”.

“Sada sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo najbolji stadion na svijetu. Jednostavno ne mogu da ga uporedim sa bilo čime što sam vidio u životu. Nevjerovatan projekat i u budućnosti će biti sjajna stvar za klub”, rekao je Poketino.

Ono što nije ni malo romantično je novi problem sa rasizmom, a jedna od žrtava bio je Deni Rouz.

“Dobro je. Želimo da pružimo podršku ne samo Deniju nego i Sterlingu. Moramo da se borimo protiv ovakvih stvari, moramo da se borimo da zaustavimo ovo u 2019. godini. Ovo su scene koje ne želimo da gledamo i mislim da je na nama da uradimo sve što možemo kako se to ne bi ponavljalo. Moramo. Niko ne zaslužuje da bude maltertiran i da se oseća kao Deni. Važno je da znamo da je on veoma razočaran i frustriran i zapravo bi trebalo da se svi tako osjećamo”, rekao je Poketino.

Poketino je potvrdio da u meču sa Liverpulom neće moći da računa na Erika Dajera, za koga je rekao da se ne radi o težoj povredi, Harija Vinksa i Serža Orijea.

Duel Liverpula i Totenhema moći ćete uživo da pratite u nedelju od 17:30 na Sport Klubu 3.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve