Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Premijer liga: Everton deklasirao Mančester junajted, Spektakularan gol Rišarlisona (VIDEO)

Klub iz Liverpula sjajno igra u posljednje vrijeme i četvrtim trijumfom u poslednjih pet utakmica na sedmom mestu izjednačio se sa Votfordom, dok su Crveni đavoli ostali dva boda iza Arsenala (meć manje) i Čelsija, koji dijele poziciju broj četiri

Fudbaleri Evertona deklasirali su Mančester Junajted 4:0 na Gudisonu u 35. kolu Premijer lige i gostima dodatno otežali trku za plasman u Ligu šampiona.

Foto: Rezultati.com

Klub iz Liverpula sjajno igra u posljednje vrijeme i četvrtim trijumfom u poslednjih pet utakmica na sedmom mestu izjednačio se sa Votfordom, dok su Crveni đavoli ostali dva boda iza Arsenala (meć manje) i Čelsija, koji dijele poziciju broj četiri.

Everton je do nogu potukao tim Olea Gunara Solskjera koji je u prethodnih osam duela upisao šest poraza, odnosno četiri od kako je Norvežanin potpisao trogodišnji ugovor sa klubom sa Old Traforda.

Karamele su povele u 13. minutu spektakularnim golom Rišarlisona, koji je polumakazicama iz neposredne blizine prvi put savladao Davida de Heu. Ekipa Marka Silve je nastavila da napada i u 28. minutu na semaforu je pisalo 2:0.

Domaći su krenuli u kontru, lopta je stigla do Gilfija Sigurdsona, koji je savladao španskog golmana sa velike udaljenosti.

Indentična slika viđena je i u drugom poluvremenu, a menadžer domaćih je napad osvježio uvođenjem Tea Volkota umesto Rišarlisona u 51. minutu. Pet minuta kasnije Lukas Dinj nije mnogo razmišljao i na ivici šesnaesterca je naleteo na loptu i preciznim udarcem treći put matirao De Heu.

Debakl Junajteda overio je Volkot u 64. minutu. Nekadašnji reprezentativac Engleske pobjegao je anemičnoj odbrani Junajteda i rutinski savladao De Heu.

https://twitter.com/Everton/status/1119964112501583876

Koliko je Everton bio dominantan potvrđuje i podatak da gosti sa Old Tfaroda za 90 minuta samo jednom šutnuli u okvir gola protivnika i to u samom finišu.

Karamele u sledećem kolu gostuju Kristal Palasu, dok Junajted u srijedu u 21 čas dočekuje Mančester Siti.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve