Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Premijer liga: Crna subota za favorite, jedino Čelsi položio ispit

Liverpool je imao 2:0 protiv Brightona na Anfieldu, gol za 3:0 mu je poništen, a na kraju su Redsi spašavali bod

Mančester Siti i Liverpul danas su kiksali na svojim stadionima u mečevima 10. kola engleske Premijer lige.

Liverpool je imao 2:0 protiv Brightona na Anfieldu, gol za 3:0 mu je poništen, a na kraju su Redsi spašavali bod.

Poveli su golom Hendersona, da bi Mane u 24. minuti povisio na 2:0, a desetak minuta kasnije Senegalcu je gol poništen zbog igranja rukom. Sve u svemu, činilo se da će tim Jirgena Klopa mirno privesti posao kraju.

Brajton se vraća u 41. minuti golom Mvepua, a Trosard u 65. minuti pogađa za potpuni šok domaćih i za konačnih 2:2. Još je Alison spašavao kasnije, a jedan gol je Brajtonu poništen zbog ofsajda. Sve u svemu, loš dan za Liverpul koji je osvojio samo bod.

Svakako veliko iznenađenje, a šta tek reći za pobjedu Cristal Palasa nad Mančester Sitijem na ”Etihadu” (2:0)? Vilfried Zaha je postigao vodeći gol u šestoj minuti, a Sitiju je znatno otežao Laporte koji je u 45. minuti dobio direktan crveni karton. U 89. minuti sve je riješio golom Galagera za 2:0.

Za razliku od Liverpula i Citija, Čelsi je bio siguran na gostovanju kod Njukasla te je slavio s 3:0, a dva gola u drugih 45 minuta za goste iz Londona postigao je Ris Džejms. Treći je postignut s penala, a strijelac je bio Žorđinjo.

Čelsi je novi lider s 25 bodova, Liverpul ima 22, a Citi 20 bodova.

Što se tiče ostalih danas odigranih mečeva ovog kola, Arsenal je još ranije na ”King Poueru” pobijedio Lester s 2:0, Barnli je pobijedio Brentford s 3:1, dok je Sautempton s 1:0 slavio na gostovanju kod Votforda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve