Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Prekinuta utakmica Segunde, navijači uzvikivali Ukrajincu da je nacista

Prema španskoj radio stanici Cadena Ser, navijači Rajo Valjekana pjevali su "Zozulia, ti si nacista" ukrajinskom napadaču (30), koji je vrlo kratko bio na pozajmici u klubu iz Madrida u februaru 2017. godine

Utakmica druge fudbalske lige Španije između Rajo Valjekana i Albasetea prekinuta je u poluvremenu, nakon što su napadaču Albasetea, Ukrajincu Romanu Zozuliji, domaći navijači uzvikivali da je nacista.

Foto: Printscreen

Organizaciono tijelo Segunde saopštilo je da se slaže sa odlukom sudije Hose Antonio Lopeza Toka da prekine utakmicu, za koju je rekao da je donijeta na zahtjev obje ekipe zbog “teških uvreda i prijetnji” upućenih Zozuliji, prenio je sinoć Rojters.

Prema španskoj radio stanici Cadena Ser, navijači Rajo Valjekana pjevali su “Zozulia, ti si nacista” ukrajinskom napadaču (30), koji je vrlo kratko bio na pozajmici u klubu iz Madrida u februaru 2017. godine.

Na svom prvom i jedinom treningu sa klubom, Zozulija je bio ljut na prijem navijača, koji su ga optužili da pripada krajnje desničarskom pokretu u svojoj zemlji.

Zozulija, koji nikada nije porekao pripadnost krajnje desnim grupama, odmah se vratio u matični klub Real Betis prije nego što je 2017. potpisao za Albasete kao slobodan agent.

“Uz podršku Raja Valjekanoa, Albasetea i La Lige, sudija je suspendovao utakmicu”, kratko je saopšto Albasete.

“Ova odluka je donijeta sa jednim ciljem, a to je da čuva vrijednosti naše konkurencije i sporta koji svi volimo”, navedeno je u saopštenju.

Rojters je kontaktirao oba kluba kako bi zatražio komentar. Rajo je na Tviteru objavio kratko saopštenje u kome se potvrđuje da je igra prekinuta zbog “skandala i uvreda koji su se čuli tokom prvog poluvremena”.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve