Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Pregovori u toku: Pjanić sve bliži Barseloni

Nakon što je nedavno skoro odustao od mogućeg 'trejda' s Barselonom, Juventus ima novu nadu da će nagovoriti Artura Mela da napusti Španiju, pa se smatra da je priča o Pjanićevom odlasku u Barselonu i dalje aktivna

I danas smo prelistali inostranu štampu, s fokusom na Španiju i Italiju, a sve u vezi glasina o prelasku Miralema Pjanića iz Juventusa u Barselonu.

Pjanić, Foto: Sportsport.ba

Nakon što je nedavno skoro odustao od mogućeg ‘trejda’ s Barselonom, Juventus ima novu nadu da će nagovoriti Artura Mela da napusti Španiju, pa se smatra da je priča o Pjanićevom odlasku u Barselonu i dalje aktivna.

Kako javljaju španski mediji, razgovori između Juventusa i Barcelone se nastavljaju i ponovo su u fokusu Pjanić i Artur. Cilj klubova je razmjena ovih igrača, Pjanić je već pristao na takav scenarij, ali posao je stopirao Artur.

Međutim, čini se da je popustio i da je “namignuo” Staroj dami, koja je uspostavila ponovo kontakte s Barselonom i sada opet postaje realno da bh. reprezentativac obuče dres katalonskog diva.

Podsjetimo da je Barselona bila spremna u posao uključiti neke druge igrače poput Ivana Rakitića, Artura Vidala i Nelsona Semeda, ali Juventus je od početka ostao pri čvrstom stavu da Pjanić može da ode samo ako će doći sedam godina mlađi Artur.

Vezista Čelsija Džoržinjo takođe je smatran potencijalnom zamjenom Pjanića od strane Juventusa, ali njegov agent Žoao Santos ipak tvrdi da su mu ostale tri godine ugovora s Čelsijem i da Juventus nema potrebu da mu se nada.

Stoga, Pjanić i Artur mogli bi uskoro razmijeniti klupske boje na, izgleda barem tako, oduševljenje svih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve