Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavljena ekipa: Studenti sa novim imenom, cilj je opstanak u ABA ligi

Klub će kao i dosad biti prije svega okrenut razvoju mladih košarkaša

Košarkaški klub Studentski centar od danas se zove SC Derbi, a na klupi novog člana ABA lige biće Slovenac Andrej Žakelj.

Naslijedio je Nenada Trajkovića, koji je prošle sezone izborio istorijski plasman u društvo najboljih timova regiona.

– Projekat mi je predstavljen kao višegodišnji, da se razvijaju mlađi igrači, a ovo je velika prilika da pokažem da to mogu da radim. ABA liga je magnet za trenere, još slažemo ekipu, upoznajemo se. Mislim da ćemo još bolje izgledati kada dovedemo još jednog igrača, koji bi uskoro trebalo da stigne, rekao je novi trener podgoričkog tima.

Realno je da se Derbi ove sezone bori za opstanak.

– Rano je da kažem gdje ćemo biti, ali ja imam visoke ambicije, želim da što budemo što bolje plasirani. Opstanak u ligi nam je prvi cilj, ali želim da igrači pokažu da mogu da igraju na ovom nivou. Zato puno radimo, ali biće potrebno i strpljenja i čekati igrače, jer možda na početku nećemo biti pravi, dodao je Žakelj.

Predsjednik Podgoričana Zoran Kojičić objasnio je kako je došlo do promjene imena.

– Vjerujem da ćemo profesionalnim odnosom na terenu i van njega zaslužiti maksimalnu podršku, koja nam je zaista potrebna. Glavni sponzor nam je internacionalno poznat brend Derby, a izuzetno nam je bitno što su sa nama slovenačka firma ‘Rastoder’ i uspješan čovjek sa ovih prostora, koji je želio da uloži u crnogorski sport, rekao je Kojičić.

Klub će kao i dosad biti prije svega okrenut razvoju mladih košarkaša.

– Prošle godine željeli smo da afirmišemo igrače, sada postavljamo nove, veće ciljeve. Ne skrećemo sa kursa, klub će služiti razvoju mladih, talentovanih igrača. ABA liga nikad nije bila jača, došlo je do raslojavanja, jer su tri-četiri ekipe jako kvalitetne, neke imaju aspiraciju za sredinu tabele, a dosta ih je izjednačeno i na jednu loptu će se boriti za opstanak. Cilj nam je da budemo konkurentni svima, te da uz naš osnovni cilj, razvoj mladih igrača, izborimo ostanak u društvu najboljih, istakao je generalni menadžer Đuro Ostojić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve