Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Predsjednik Opštine Tivat primio mladog vaterpolistu Andriju Bjelicu

Prijemu, u kabinetu Predsjednika, prisustvovali su i roditelji mladog Andrije, Vladanka i Dragoje Bjelica, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, mr Darka Ognjanović kao i samostalni Savjetnik za sport i mlade Nikola Krsmanović

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac primio je  danas mladog vaterpolistu Andriju Bjelicu, prvog golmana kadetske reprezentacije Crne Gore.

Sa prijema kod predsjednika opštine Tivat

Andrija Bjelica (14) je golman kadetske vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je ove godine u julu osvojila drugo mjesto na prvenstvu evrope u Bugarskoj.

Mladi vaterpolista ove godine  polazi u deveti razred osnovne škole u Tivtu i odličan je đak. Član je Vaterpolo kluba Cattaro iz Kotora.

U prijatnom razgovoru predsjednik Kusovac istakao je da je kao prvi čovjek Opštine jako ponosan i da je jedan grad pravo bogatsvo kada ima dobre sportiste i osvajače raznih odličja. Naglasio je da je biti prvi golman u reprezentaciji Crne Gore velika čast, pogotovo kada je riječ sportu kao što je vaterpolo gdje je golman osovina tima i najvažnija karika.

„Još veću težinu ima činjenica da je Andrija dvije, tri godine mlađi od svojih timskih kolega i da je jako teško nositi se sa vaterpolistima koji su znatno iskusniji od njega“ rekao je predsjednik pohvalivši i uspjeh u školi koji Andrija postiže, obzirom da je odličan đak a jasno je da je jako teško uskladiti sve sportske i školske obaveze.

Andrija Bjelica se zahvalio Predsjedniku u i ukratko prenio utiske sa prvenstva Evrope održanog u Bugarskoj.

„Konkurencija je bila izuzetno jaka, kao i uvjek 5 najjačih reprezentacija je konkurisalo za medalju. Taktički smo završili na drugom mjestu u grupi, kako bi kasnije izbjegli težak raspored do finala. U osmini finala smo dominantnom igrom savladali Tursku. U četvrtfinalu na red je došla Hrvatska, tu smo u neizvjesnom meču pobijedili tako što smo uporno forsirali svoj stil igre. Sljedeći su bili Grci, koje dobro poznajemo, predvidjeli smo njihov stil igre i na kraju slavili. Finalna utakmica je bila i najteža, loše smo započeli, Mađarska se odmah u startu odvojila na 9-1 i tada je već bilo teško da se bilo šta postigne. Uspjeli smo da se približimo na 9-6, ali nakon neuspješnog napada za 9-7 sve je bilo gotovo“ rekao je Bjelica.

„Izuzetno sam zahvalan i ponosan što sam ovu medalju donio Tivtu, zahvalio bih se Opštini Tivat na ovom prijemu a takođe bih se zahvalio i mojoj razrednoj Katici Čavor, direktoru škole i pomoćniku direktora na razmijevanju i na pomoći oko izostanaka iz škole“, dodao je mladi golman.

Prijemu, u kabinetu Predsjednika, prisustvovali su i roditelji mladog Andrije, Vladanka i Dragoje Bjelica, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, mr Darka Ognjanović kao i samostalni Savjetnik za sport i mlade Nikola Krsmanović.

U ime organizatora prijema, prisutnima se zahvalila sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, mr Darka Ognjanović.

Predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, mr Darka Ognjanović uručli su Andriji Bjelici knjigu o sportu i prikladne poklone kao znak zahvalnosti.

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore čiji je član, Andrija Bjelica, na čelu sa selektorom, proslavljenim reprezentativcem naše zemlje, Veljkom Uskokovićem, sljedeće godine nastupa na svjetskom kadetskom prvenstvu u Grčkoj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve