Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Predsjednik Liona ogorčen: Idiotski je završiti sezonu ranije, ovo je apsolutni skandal

Nakon odluke Vlade da nema fudbala do avgusta, čelnici Francuske fudbalske lige proglasili su kraj sezone, pa je Lion ostao uskraćen za odlazak u Evropu na osnovu trenutnog plasmana, a to je teško palo prvom čovjeku tog kluba Žan-Mišelu Aulasu

Predsjednik Liona Žan-Mišel Aulas nikako da se pomiri s činjenicom da je prvenstvo u Francuskoj gotovo.

Aulas, Foto: Sportsport.ba

Nakon odluke Vlade da nema fudbala do avgusta, čelnici Francuske fudbalske lige proglasili su kraj sezone, pa je Lion ostao uskraćen za odlazak u Evropu na osnovu trenutnog plasmana, a to je teško palo prvom čovjeku tog kluba.

Lion je objavio sarkastičnu izjavu “čestitajući” La Ligi što je odlučila nastaviti sezonu od osmog juna, a nakon toga je predsjednik Aulas dao neke uvredljive komentare za L'Equipe.

„Paradoksalno je da bi država poput Španije, koja je tokom pandemije imala više smrti nego Francuska, trebala razmisliti i pronaći put prema fudbalu. UEFA je zamolila sve da budu strpljivi. Kad vidimo naše čelnike koji su sudjelovali u skupštini fudbalskih saveza i donijeli takve vrlo različite zaključke, osjećamo se idiotski. UEFA je čak objavila vlastiti medicinski protokol, koji nijesmo ni pogledali u Francuskoj. To je apsolutni skandal”, izjavio je Aulas.

Za Lion sezona nije gotova, pošto će igrati osminu finala Ligešampiona protiv Juventusa. Francuski klub je u prvom meču kao domaćin slavio s 1:0, ali revanš još nije odigran zbog koronavirusa.

Inače, Lion bi u slučaju osvajanja izborio Ligu šampiona, što bi bilo ravno čudu, ali čuda se ponekad događaju u svijetu fudbala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve