Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjednik Đukanović čestitao jubilej stogodišnjice osnivanja FK Iskra

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom jubileja - stogodišnjice osnivanja FK Iskra predsjednici Opštine Danilovgrad Zorici Kovačević, predsjedniku kluba Blažu Šaranoviću, igračima, stručnom štabu i tehničkom osoblju, upravi i svim poštovaocima kluba, kao i lokalnoj upravi uz najbolje želje za dalje uspjehe

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom jubileja – stogodišnjice osnivanja FK Iskra predsjednici Opštine Danilovgrad Zorici Kovačević, predsjedniku kluba Blažu Šaranoviću, igračima, stručnom štabu i tehničkom osoblju, upravi i svim poštovaocima kluba, kao i lokalnoj upravi uz najbolje želje za dalje uspjehe.

Milo Đukanović

„Vijek trajanja Iskre najbolja je mjera vrijednosti i značaja vašeg kluba, koji daleko nadilazi njegovu sportsku misiju. Jedan od najstarijih fudbalskih klubova u našoj zemlji istovremeno je i svjedok izazova s kojima su se Danilovgrad i Bjelopavlićki kraj, kao i Crna Gora, suočavali u našoj novijoj istoriji. Ali i velikih uspjeha i napretka kojima se danas ponosimo. Svoj vijek počela je u zlom vremenu, da bi nakon pobjede nad fašizmom u slavnoj Narodnooslobodilačkoj borbi nastavila imenom Iskra kao vjesnik novog doba za Crnu Goru, i centar okupljanja progresivnih mladih ljudi koji su sa istim entuzijazmom bili posvećeni i fudbalskoj igri, i obnovi i izgradnji svoje zemlje. Kao jedan od simbola Danilovgrada, fudbalski klub Iskra je i danas ne samo uspješan sportski kolektiv, već i pratilac i pokazatelj ukupnog privrednog i društvenog razvoja vaše opštine.

Vjerujem da ćete uz posvećenost svih u klubu ostvariti svoje fudbalske snove i izaći na evropsku scenu, što je podudarno sa stremljenjima naše države koja je na sigurnom evropskom putu“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve