Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pred praznim tribinama: Dečić i Budućnost ponovo na terenu

Prekinuta utakmica 23. kola Telekom 1. CFL biće dovršena danas u Tuzima – akteri će nastaviti da igraju od 18. minuta, pri vođstvu Podgoričana od 1:0. Duel počinje od 16 časova

Dečić – Budućnost, čin drugi.

Prekinuta utakmica 23. kola Telekom 1. CFL biće dovršena danas u Tuzima – akteri će nastaviti da igraju od 18. minuta, pri vođstvu Podgoričana od 1:0. Duel počinje od 16 časova.

Fudbal je prošli put na popularnoj ,,tuškoj bombonjeri“ zaustavljen zbog haosa navijača dva tima, a ovoga puta nema straha od takvog incidenta jer će tribine biti prazne.

Izabranici Miljana Radovića nijesu najbolje otvorili proljećnu polusezonu, budući da su dobili samo jedan od pet mečeva.

Nije dobro krenuo ni derbi sa ,,plavima“, koji su prije prekida poveli brzim autogolom Adrijana Rudovića.

– Očekivali smo puno bolji nastavak sezone. Imamo dobru ekipu, ali nemamo zadovoljavajuće rezutate. Nešto ne štima. Vjerujem da je utakmica protiv Budućnosti prilika da se vratimo na pravi put – rekao je vezista Kristijan Vuljaj i dodao:

– Hrabri nas igra protiv Petrovca. Stvorili smo dosta šansi, ali neće nas gol. Bilo bi lijepo da proradimo danas. Biće teško jer protivnik ima vođstvo, ali ima još 70 minuta, plus nadoknada. Nadam se da ćemo pokazati reakciju i ostvariti povoljan epilog. U ovom trenutku dobar je i bod, mada ćemo pokušati da priredimo preokret – dodao je momak koji je prošlog marta debitovao za crnogorsku A reprezentaciju u kvalifikacijama za Mundijal.

Naporan kalendar ne predstavlja problem za Tuzane.

– Spremni smo fizički. Ekipa dobro trči, a ja se lično odlično osjećam. Kondicija nije razlog slabijeg učinka. Vjerujem da ćemo se podići i održati na mjestu koje vodi u Evropu. Tu je i Kup, borićemo se do kraja – poručio je Vuljaj.

Pod znakom pitanja je nastup rekordera po broju nastupa u dresu sa državnim grbom.

– Bećiraj je u prošlom kolu povrijedio ruku. Pred utakmicu ćemo znati da li će biti u timu – kazao je Vuljaj.

Budućnost se vraća u Tuzi da dovrši započeto.

Momci Aleksandra Nedovića planiraju da održe prednost i u krajnjem ostanu na ,,minus deset“ od vodeće Sutjeske.

– Očekujem da se utakmica nastavi kako smo i počeli. Imamo vođstvo od 1:0 koje nam puno znači, ali to ne smije da nas opusti. Naprotiv, moramo od starta da igramo borbeno i da pokažemo veću želju za pobjedom od protivnika – rekao je vezista Luka Mirković.

Svako ko igra protiv Budućnosti ima ogroman motiv.

Imaće ga i ,,plavi“, bez obzira što su prošlog vikenda vjerovatno propustili posljednju pravu šansu da se umiješaju u trku za titulu.

– Dečić je kvalitetan tim sa dosta dobrih individualaca, ali koncentrisani smo na sebe i želimo da upišemo novi trijumf. Atmosfera u kojoj će se odigrati utakmica je takva kakva je, biće neobično igrati bez navijača koji nam puno znače. Vidjelo se to i u Nikšiću koliko su nam nedostajali – jasan je 31-godišnji vezista.

Podgoričani nastavljaju sa ubrzanim ritmom, a utakmica sa Dečićem dolazi nakon najvećeg domaćeg derbija sa Sutjeskom.

Budućnost je u sudijskoj nadoknadi ostala bez pobjede u Nikšiću nakon što je primila gol od protivničkog golmana.

To je emotivno istrošilo ekipu.

– Svaki derbi nosi sa sobom kako fizički, tako i psihički napor. To je sastavni dio fudbala. Moramo da budemo profesionalci, da se nosimo sa svim naporima, daćemo sve od sebe protiv Dečića i mislim da rezultat ne može da izostane – ističe ,,motorino“ podgoričkog sastava.

Gostovanje kraj Bistrice teško je palo igračima Budućnosti…

– Naravno da jeste, jer smo do posljednjeg minuta imali pobjedu u rukama. Međutim, koliko god da je ritam naporan – dobro je što nam slijedi Dečić, jer uvijek jedva čekamo narednu utakmicu da se ispravimo i upišemo nova tri boda. Ostaje žal jer smo imali priliku da smanjimo bodovnu razliku i završnicu prvenstva dovedemo u neizvjesnost. Međutim, ni sada ne odustajemo što se tiče borbe za titulu, iako smo svjesni da je bodovna razlika velika. Na nama je da gledamo sebe i pobjeđujemo, a dok god matematički imamo šansu da preokrenemo stvari u svoju korist – vjerovaćemo. Sportski je vjerovati do kraja – zaključio je povremeni reprezentativac iz redova Budućnosti.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve