Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pravila im ne idu na ruku: Cedevita Olimpija zbog koronavirusa gubi mečeve službenim rezultatom

Pitanje je da li će Cedevita Olimpija moći da sljedećeg vikenda igra meč ABA lige, kao i duel Evrokupa za osam dana, s obzirom na desetodnevni karantin

Nakon što je koronavirus konstatovan jednom igraču Cedevita Olimpije, ekipa će morati u desetodnevni karantin i izvjesno je da će predstojeći meč Evrokupa protiv Burse izgubiti službenim rezultatom 20:0.

Cedevita Olimpija, Foto: KK Cedevita Olimpija

Ovu mogućnost najavio je direktor Ljubljančana Davor Užbinec.

“Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smjernicama koje smo slijedili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svjesni da će covid-19 pre ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo poslije samo dvije utakmice ove sezone”, rekao je direktor kluba Davor Užbinec i dodao:

“Loša vijest je što nećemo igrati meč Evrokupa, te će ta utakmica biti registrovana službenim rezultatom. Imali smo dovoljno igrača da odiramo taj meč, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće. S obzirom da nam ograničenja i smjernice koje su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da učestvujemo na takmičenjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli takmičiti, uprkos pozitivnom slučaju unutar tima, apelujemo na odgovorne da promijene postojeće propise, ograničenja i smjernice, i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog slučaja u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon podnošenja negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom”.

Pitanje je da li će Cedevita Olimpija moći da sljedećeg vikenda igra meč ABA lige, kao i duel Evrokupa za osam dana, s obzirom na desetodnevni karantin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve