Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pratio je meč u Petrovcu: Hadžibegić razmišlja i o iznenađenjima za spisak

Kormilar ,,hrabrih sokola“ čest je gost na domaćim stadionima, gdje prati formu potencijalnih kandidata za najbolji državni tim

Meč Petrovca i Budućnosti pratio je i selektor crnogorske reprezentacije Faruk Hadžibegić, koji se u društvu saradnika iz stručnog štaba Mehmeda Janjoša i Miodraga Džudovića smjestio u loži pod Malim brdom.

Hadžibegić, Foto: FSCG.me

Kormilar ,,hrabrih sokola“ čest je gost na domaćim stadionima, gdje prati formu potencijalnih kandidata za najbolji državni tim.

“To mi je posao. Uvijek govorim – kada je jaka domaća liga, jaka je i reprezentacija. Svi naši glavni igrači nastupaju vani, ali moramo pratiti i fudbalere iz crnogorskog prvenstva koji mogu da dobiju priliku u reprezentaciji. Volio bih da se malo kvalitetnije igra nego što je bio slučaj u Petrovcu. Pogotovo se to očekuje od Budućnosti koja je jedan od najboljih klubova u državi. Ovdje svakako ima interesantnih igrača, ali treba imati i strpljenja”, rekao je Hadžibegić za Arenu.

Prošla godina bila je najslabija na reprezentativnom nivou – mnogo pehova sa povredama, izgubljenim bodovima, slabim brojkama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, problemima druge prirode.

To je sada prošlošt. Treba vratiti kult i vjeru u A selekciju. Ohrabruje činjenica da glavni fudbaleri igraju u klubovima na startu 2020. godine, da su u sve boljoj formi…

“Tome se jako radujem. Jedan dio igrača igra, a postoji i grupa onih koji nijesu u prvom planu. Najviše bih volio da svi budu zdravi. Povrijedio se Jovović i pauziraće do tri sedmice. Nadam se da neće biti većih problema”, dodao je Hadžibegić.

Crna Gora krajem marta igra dvije prijateljske utakmice pod Goricom – protiv Letonije i Luksemburga.

Hoće li biti iznenađenja na spisku?

“Pauza je bila duga i prijaće nam da ponovo budemo zajedno, da razgovaramo, da probudimo volju i nadu u bolje sjutra. Što se tiče spiska – iznenađenja su uvijek moguća. Savez je tako organizovan da tražimo kandidate. Spisak se širi, ali ne zavisi sve od terena. Pratimo igrače svuda, u svim linijama”, zaključio je Hadžibegić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve