Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Prate program kondicionog trenera Nikole Musića: Plavi održavaju formu i nadaju se završnici ABA lige

Strateg našeg šampiona Petar Mijović istakao je da je to izuzetno važno, za slučaj da se steknu uslovi za odigravanje završnice ABA lige, čemu se svi u taboru našeg najvećeg kluba i nadaju

Košarkaši Budućnost Volija su od sredine marta u programu individualnog rada, sa ciljem da na što bolji način održe kondiciju.

Budućnost, Foto: KK Olimpija

Strateg našeg šampiona Petar Mijović istakao je da je to izuzetno važno, za slučaj da se steknu uslovi za odigravanje završnice ABA lige, čemu se svi u taboru našeg najvećeg kluba i nadaju.

“Igrači su u svakodnevnom kontaktu sa našim kondicionim trenerom Nikolom Musićem, putem video-poziva, i rade po njegovom programu. Radi se o vježbama koje su inače dio našeg trenažnog procesa, pogotovo rada u teretani. Tako da je to nešto sa čime su prvotimci upoznati od starta i pomaže im da koliko-toliko sačuvaju kondiciju u ovoj specifičnoj situaciji”, kazao je Mijović.

Organizovati rad prvotimaca u tako specifičnim uslovima zatvorenog prostora uopšte nije lako…

“Musić je tu, da im svakog dana otkloni bilo kakve nedoumice ili pruži uputstva za rad. Nimalo nije lako, pogotovo zato što su igrači svedeni na rad u pet ili nešto više kvadratnih metara prostora u svojim domovima. Ali svi smo tu da se prilagodimo novonastaloj situaciji i izvučemo iz toga trenutni maksimum”, dodao je Mijović.

Strateg Budućnost Volija istakao je i ključni benefit koji ekipa može da dobije iz takvog rada, koji je aktuelan već skoro mjesec.

“Prije svega, radilo bi se o nekoj bazi koja bi nama bila izuzetno korisna, u slučaju da dobijemo priliku za pripremni period i pravi timski rad nakon okupljanja, pred eventualnu završnicu ABA lige. Igraći su riješeni da taj dio posla odrade što bolje, jer svi smo željeli da se u ovom periodu borimo za titulu u ABA ligi, kada nas je ova nepredviđena okolnost sve zadesila”, kazao je trener Budućnost Volija.

Petar Mijović je istakao jak motiv svih prvotimaca, koji se nadaju što skorijim dobrim vijestima iz ABA i prilici da se na terenu bore za titulu regionalnog takmičenja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve