Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Prašovićeva borba karijere na stadionu Totenhema

Zanimljivo je da su Prašović i Okoli bez poraza na profi ringu – rival Prašovića je od 16 borbi na profesionalnom ringu 13 dobio nokautom, a titulu je osvojio u martu ove godine, pobjedom protiv Poljaka Kšištofa Glovackog

Crnogorski bokser Dilan Prašović boriće se večeras u Londonu protiv domaćeg boksera Lorensa Okolija za titulu WBO šampiona u kruzer kategoriji.

Meč će biti održan na stadionu Totenhema i biće glavna uvodna borba za okršaj Entonija Džošue i Aleksandra Usika.

Britanac i Ukrajinac boriće se za pojas u verzji WBA, WBO i IBF teškoj kategoriji.

– Ne znam da li je zbog 100 dana zahtjevnih priprema u Njemačkoj, ili zbog nečeg drugog, ali kako sam kročio na tlo Londona osjetio sam pozitivnu energiju, koja će mi, nadam se, još više otvoriti vrata ka osvajanju pojasa svjetskog šampiona, rekao je Prašović.

Zanimljivo je da su Prašović i Okoli bez poraza na profi ringu – rival Prašovića je od 16 borbi na profesionalnom ringu 13 dobio nokautom, a titulu je osvojio u martu ove godine, pobjedom protiv Poljaka Kšištofa Glovackog.

Bez poraza na profesionalnom ringu je i Prašović, sa 15 pobjeda, od čega 12 nokautom.

– Za mene je ovo velika šansa. Niko ne može da me zaustavi da ostvarim moj san i osvojim pojas svjetskog prvaka. Okoli je sjajan borac, strašan udarač, ali ja vjerujem u sebe. Uostalom, i on je čovjek kao i ja. Znam da sam spreman da pobijedim Okolija, samouvjeren je Prašović.

Bokserski spektakl na stadionu Totenhema biće održan pred 60 hiljada ljubitelja boksa, a planirano je da počne u 19 časova, a borba Dilana Prašovića oko 21 čas.

Tim Ambasade Crne Gore uz Prašovića

Dilan Prašović imao je juče i posjetu – privremeni otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Ujedinjenom Kraljevstvu Mladen Dragašević posjetio je Dilana i poželio mu sreću u meču karijere.

Dilan Tim i Dragašević, Foto: Privatna arhiva

– Tokom srdačnog susreta, crnogorski diplomata Dragašević poželio je našem borcu puno uspjeha, sa željom da titulu šampiona odnese u Crnu Goru. Uz uručeni poklon, naznačena je i simbolična posveta našem sportisti – “Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka”. Dilan je zahvalio na ovim riječima rekavši koliko je za njega značajna posjeta zvaničnog predstavnika naše zemlje, te da mu ovaj gest daje joj veću snagu i motiv za subotnji meč, stoji u saopštenju Dilanovog tima.

Menadžer našeg boksera Ivan Nikolić pozvao je predstavnike Ambasade u Londonu da večeras pored ringa zajedno daju podršku našem pretendentu za svjetski tron.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve