Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Prašović se ponovo bori u Londonu za pojas: Prihvatio sam meč zbog prozivki i novca

Prašović, koji je 25. septembra izgubio od Lorensa Okolija na stadionu Totenhema, u meču za titulu u kruzer kategoriji, u WBO federaciji (nokautom u trećoj rundi), boriće se za četiri dana protiv još jednog Britanca Ajzaka Čembrlena

Crnogorski bokser Dilan Prašović ponovo će ući u ring, takođe u Londonu za pojas, nakon što je prije dva ipo mjeseca poražen u meču karijere.

Prašović, koji je 25. septembra izgubio od Lorensa Okolija na stadionu Totenhema, u meču za titulu u kruzer kategoriji, u WBO federaciji (nokautom u trećoj rundi), boriće se za četiri dana protiv još jednog Britanca Isaka Čembrlejna.

Borba je za upražnjenju internacionalnu IBF titulu u kruzer kategoriji.

Čembrlejn ima 27 godina, a i on je, poput Prašovića, jedini poraz u karijeri doživio od Okolija.

Crnogorski bokser ima 15, britanski 13 pobjeda.

Čembrlejn je na početku svoje profi-karijere trenirao u kampu u Ukrajini, u timu Aleksandra Usika, a bio je i sparing partner Donteju Vajlderu, nekadašnjem WBC šampionu u teškoj kategoriji.

– Poziv za ovaj meč je stigao iznenada i jako brzo nakon borbe sa Okolijem. Prihvatio sam borbu iz dva razloga. Prvi je zato što me Čemberlen u medijima prozvao da iz straha izbjegavam borbu sa njim, a drugi je povoljna finansijska ponuda, kazao je Prašović.

Malo vremena za pripreme stvara probleme…

– Skidanje kilograma mi je oduzelo dosta snage, tako da se ovih dana fizički ne osjećam najspremnije, ali se nadam da će sve doći na svoje mjesto do meča, kazao Prašović.

– Da nije u pitanju internacionalna IBF titula, sigurno bismo odbili ponudu Engleza. U svakom slučaju vjerujemo u pozitivan ishod, rekao je Prašovićev agent Ivan Nikolić.

Borba Prašović – Čembrlejn održaće se 10. decemba u Nacionalnom sportskom centru Kristal Palas u južnom Londonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve