Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Prašović: Pobjedu nad Rašidom posvjećujem treneru Huseniju

Tokom sjajno organizovane profi revije u glavnom gradu Crne Gore u centru pažnje je naravno bio Dejan Zlatičanin, ali su oči ljubitelja boksa bile usmjerene i ka Dilanu Prašoviću. Momak koji je osvojio juniorsku titulu prvaka svijeta u verziji WBO, tačnije rečeno za borce do 23 godine, nema poraz u profi ringu

Dejan Dinamit Zlatičanin se uspešno vratio u ring. Bivši šampion svijeta u najprestižnijoj WBC verziji, pobjedio je prvo sebe, a zatim i opasnog Rusa Viškana Murzabekova.

Prašović, Foto: Sportklub.rs

Sam sebi je pokazao i dokazao da ponovo može da se bori na velikoj sceni, da može da se nada ponovnoj borbi za titulu prvaka svijeta u nekoj od prestižnih verzija kakve su WBC, WBO, WBA ili IBF.

Tokom sjajno organizovane profi revije u glavnom gradu Crne Gore u centru pažnje je naravno bio Dejan Zlatičanin, ali su oči ljubitelja boksa bile usmjerene i ka Dilanu Prašoviću. Momak koji je osvojio juniorsku titulu prvaka svijeta u verziji WBO, tačnije rečeno za borce do 23 godine, nema poraz u profi ringu.

U Podgorici je za rivala imao daleko iskusnijeg borca iz Nemačke, Rad Rašida, ali je sačuvao oreol nepobjedivosti. Stigao je do 12 trijumfa, a pobjedu i meč je posvetio preminulom treneru Fehmi Huseniju. Prašović je tokom amaterske karijere učestvovao na dva evropska i na jednom Svjetskom prvenstvu. U Ukrajini je stigao do četvrtog mjesta u Evropi. U profi ring se preselio sa skorom 70-6.

„Pobjedu nad Rašidom posvjećujem treneru Huseniju sa kojim sam naučio sve što znam o boksu, čovjeku zbog kojeg sam zavolio plemenitu vještinu. U glavi sam imao njegove savjete dok sam se borio sa izuzetno kvalitetnim borcem iz Njemačke. Poraz je bilo neprihvatljiva opcija u pomenutom meču, jer sam se borio za sebe i čovjeka uz koga sam odrastao“, naglasio je Dilan Prašović za Sport Klub i nastavio:

„Zajedno smo bili na dva Evropska prvenstva i na jednom Svjetskom. U Ukrajini, na šampionatu Evrope stali smo na korak od medalje. Nijesmo osetili gorčinu poraza u profi ringu. Stigli smo do titule prvaka svijeta u WBO verziji za borce do 23 godine. U meču za titulu pobjedio sam Mađara Mate Krištofa. Zajedno smo sanjali borbu za svjetsku titulu u seniorskoj konkurenciji. Sada nastavljam da sanjam sam, a svaku pobjedu i svetsku titulu kojoj težim će biti posvjećena Fehmi Huseniju“.

Dilan Prašović trenira u Herceg Novom gradu u kojem je rođen, ali i u profi kampu u Hanoveru, gde ga već sedmog decembra očekuje novi meč.

„Ritam je malo ubrzan, ali sam maksimalno spreman i fokusiran, tako da vjerujem da neće biti problema. Svaki meč u profi ringu je priča za sebe. Potrebno je mnogo truda, rada i odricanja da bi ste stigli u priliku da se borite sa najboljim borcima planete, a prava na grešku nema. Ime rivala još uvijek ne znam, ali sam poslije sjajno odrađenih priprema i pobjede nad Rašidom, optimista i očekujem novu pobjedu“, rekao je Prašović i nastavio u dahu:

„Ako sve bude u redu, a vjerujem da hoće, već u martu, kada je na programu već tradiconalna profi revija u Budvi, očekujem da ću se boriti za titulu u nekoj od prestižnih verzija kakve su WBC, WBO, WBA i IBF. Ne znam da li će biti borba za evropsku ili svjetsku titulu u kruzer kategoriji, ali u ovom trenutku mi to nije ni toliko važno. Bitno mi je da nižem pobjede, da nastavim sa radom i odricanjima kao do sada. Ponavljam, to je jedini put da snovi postanu java. U profi ringu, koji je nekada surov, nemate pravo na grešku. Svaka se kažnjava“.

Na pitanje da li će poslije titule juniorskog prvaka svijeta uspeti da stigne do seniorske kao što je to uspio Dejan Zlatičanin, Prašović je rekao:

„Titulu prvaka svijeta niko ne može da obeća. Ono što mogu da obećam je da ću dati sve od sebe, na svakom treningu, na svakom meču kako bi došao u priliku da se borim za seniorski svjetski tron. Verzija mi u ovom trenutku nije bitna. Mlad sam borac i svjestan sam da imam još mnogo da učim, radim i borim se. Ali, snovi će postati java, uvjeren sam u to. Samo onaj koji veruje može da stigne do cilja“.

Ostane nam jedino da Dilanu Prašoviću poželimo mnogo sreće sedmog decembra kada ga očekuje meč u Hanoveru, kao i da njegov tim uspije u namjeri da obezbijedi meč za titulu na profi reviji koja je na programu u martu u Budvi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve