Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Prašović: Imao sam tremu, ali sam išao na sve ili ništa

Prašović je protiv Puhala dominirao tokom čitavog meča, a pobeda dobija na težini ako se naglasi da je Edin Puhalo u profi ringu imao skor 19-0, a čak 18 duela je dobio prekidom, ili ti nokautom. Protiv Prašovića je tri puta završavao na podu, dok meč konačno nije prekinut

Crnogorski boks dobija novu zvijezdu, zvijezdu koja bi uskoro mogla da planetarno zasija. Riječ je o Dilanu Prašoviću, mladom Novljaninu koji je uspio tehničkim nokautom u devetoj rundi da pobijedi borca iz Bosne i Hercegovine, Edina Puhala.

Prašović, Foto: Printscreen

Meč neporaženih boraca na profi ringu bio je praktično kvalifikacioni, jer je pobjedniku garantovao meč za titulu WBO verziji kruzer kategorije. Baš zbog toga u najvažnijem meču u karijeri Prašović je došao do najznačajnije pobjede, pa će imati priliku da radi meč za titulu prvaka svijeta.

Prašović je protiv Puhala dominirao tokom čitavog meča, a pobeda dobija na težini ako se naglasi da je Edin Puhalo u profi ringu imao skor 19-0, a čak 18 duela je dobio prekidom, ili ti nokautom. Protiv Prašovića je tri puta završavao na podu, dok meč konačno nije prekinut.

“Presrećan sam. Ovo je za mene ostvaranje sna. Bio sam jako motivisan, tako da sam odlično odradio meč. Iskren da budem nije mi bilo svjedeno, bio sam svjestan izazova i značaja. Baš zbog toga osjećao sam određeni pritisak i tremu, ali išao sam na sve ili ništa”, kazao je za Arenu Dilan Prašović.

Novljanin je objasnio da je ovo bila specifična situacija, jer se meč dva puta otkazivao zbog koronavirusa, što je otežalo pripreme, ali je pokazao kvalitet kada je bilo najpotrebnije.

“Dva puta se odlagao meč, a koronavirus me dosta poremetio, jer nijesam imao ni dovoljno sparing partnera pred meč sa Puhalom, pa sam pomalo i čuvao snagu jer je meč bio predviđen u 12 rundi. Uz to, kada sam prvi put uspio da srušim rivala na pod, osjetio sam jak bol u prstu i do kraja meča se borio sa Puhalom i bolom u prstu koji je ili napukao ili je slomljen. Međutim, zanemario sam sve to baš zbog nevjerovatne želje”, dodao je Prašović.

Meč u WBO verziji je održan u Beogradu, a mladi Novljanin sa skorom 14-0 sada može da se nada borbi za svjetski tron. Prašović sada sačeka epilog duela koji je na programu 12. decembra, kada će biti poznato kome pripada titula svetskog šampiona u WBO verziji. Snage će odmjeriti Britanac Lorenc Okolie i Poljak Krištof Glovački.

“Iluzorno je trošiti riječi o kvalitetima Okolie i Glovačkog. Biće to spektakularna borba za tron. Ali, iskren da budem nema posebne želje, ko god da mi bude rival imaću isti cilj, a to je da Crnoj Gori donesem još jedan pojas, odnosno titulu”, jasan je Novljanin, koji je na ringu nakon meča u Beogradu rekao: ,,uništiću ih obojicu”.

“Ova pobjeda značila mi je mnogo na psihološkom planu. Sigurno je da ću se još bolje spremiti, da ću biti bolji i da ću dati sve od sebe za veliki uspjeh”.

Dilan Prašović bio je juniorski prvak svijeta u WBO verziji, a tokom amaterske karijere je učestvovao na dva šampionata Evrope i jednom Svjetskom prvenstvu. U Ukrajini je stigao do četvrtog mjesta u Evropi, a amaterski ring je napustio sa skorom 70-6. U slučaju da osvoji titulu prvaka svijeta u WBO verziji, sa 23 godine bi postao jedan od najmlađih boraca u istoriji, kojima je to pošlo za rukom.

“Meč za svjetsku titulu bi trebalo da bude organizovan na proljeće ili tokom ljeta naredne godine. Boriću se u Londonu ili Las Vegasu. Do borbe za tron, imaću vremena da fizički budem još jači. Moramo organizovati što više sparinga sa kvalitetnim borcima, kako ne bih razmišljao o tome, da li mogu da se borim punom snagom svih 12 rundi. Svjestan sam da je ispred mene veliki izazov, ali nakon juniorskog pojasa šampiona svijeta u WBO verziji, sanjam i seniorski”, podvukao je Prašović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve