Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Povrijeđenog Nadala šokirao 65. na svijetu

Aktuelni šampion već se oprostio od titule, nakon manje od dva i po sata igre na ''Rod Lejver areni''

Rafael Nadal nije uspio da osvoji ni set u porazu 6:4, 6:4, 7:5 protiv Makenzija Makdonalda u 2. kolu Australijan opena – povreda je bila jača od prvog nosioca u Melburnu.

Aktuelni šampion već se oprostio od titule, nakon manje od dva i po sata igre na ,,Rod Lejver areni“. Ispod očekivanog nivoa i van fokusa legendarni Španac igrao je od starta. Ipak, povreda se nije naslućivala do kraja drugog seta, kada je Rafa morao da zatraži dug medicinski tajm-aut. U tim trenucima i njegova supruga na tribinama je zaplakala…

Po prvim informacijama, radi se o novoj povredi koju je Nadal zadobio u drugom setu i problemu sa mišićem u gornjem dijelu butine ili bedra. Iza rekordera sa 22 gren slem titule su višegodišnji problemi sa povredama stopala, prethodno i koljena.

Makdonald (27) je trenutno 65. igrač svijeta, igrao je raznovrstan napadački tenis (prednost u asevima 14:6, odnos u vinerima 42:42, manje neiznuđenih grešaka 31:22, 15 poena na mreži) a iskoristio je čak pet od osam brejk-šansi. Naredni protivnik biće mu bolji iz duela Nišioka – Svrčina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve