Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Povratak na mjesto uspjeha: Aleksandar Džikić novi trener Budućnosti

Nakon dvije i po godine od kada je smijenjen, srpski stručnjak vraća se na klupu ''plavih'' sa kojim je 2018. godine osvojena jedina titula u ABA ligi. Džikić je s podgoričkim klubom potpisao ugovor na dvije sezone

Aleksandar Džikić je novi trener Budućnosti.

Nakon dvije i po godine od kada je smijenjen, srpski stručnjak vraća se na klupu ”plavih” sa kojim je 2018. godine osvojena jedina titula u ABA ligi.

Džikić je s podgoričkim klubom potpisao ugovor na dvije sezone.

– Obilježio je našu najslavnijiu sezonu, kada smo pod njegovom trenerskom palicom pokorili ABA ligu. Stvorio je jednu kompaktnu, ratničku, fajtersku ekipu koja se podjednako borila i kod kuće i na strani. Pod njim smo postavili rekord Evrolige po broju postignutih trojki na utakmici. Cijeli grad ga je zavolio kada je uzeo mikrofon i zagrmio ‘Ovo nije pozorište’ u prepunoj Morači. S njim idemo u nove pohode, naveli su iz KK Budućnost.

Pored titule u regionalnom takmičenju, u sezoni 2017/2018, ”plavi” su pod Džikićevim vođstvom stigli i do četvrtfinala Evrokupa, gdje su zaustavljeni od Darušafake.

Smijenjen je krajem 2018. godine, nakon poraza od Krke u Novom Mestu, te u Minhenu od Bajerna u Evroligi, a pred derbi ABA lige sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Nakon Budućnosti vodio je Estudijantes, a bez posla je bio od januara 2020. godine, kada se rastao sa španskim klubom.

Klupu crnogorskog prvaka preuzima nakon odlaska Dejana Milojevića u NBA ligu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve