Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

POVRATAK DINASTIJE: Golden Stejt Voriorsi šampioni NBA, Stef Kari MVP finala

Tim iz sjeverne Kalifornije ostvario je i treću uzastopnu pobjedu u finalu plej-ofa, drugu zaredom u Bostonu - 103:90 i poslije zaostatka od 2-1 u seriji trijumfovao ukupnim rezultatom 4-2 u pobjedama.

Golden Stejt Voriorsi osvojili su četvrtu titulu šampiona NBA lige u posljednjih osam godina (šest finala), sedmu ukupno u istoriji kluba, a Stef Kari prvi put proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Tim iz sjeverne Kalifornije ostvario je i treću uzastopnu pobjedu u finalu plej-ofa, drugu zaredom u Bostonu – 103:90 i poslije zaostatka od 2-1 u seriji trijumfovao ukupnim rezultatom 4-2 u pobjedama.

Voriorsi su presudnu prednost stekli serijom 21:0 na kraju prve i početku druge četvrtine, poslije čega su imali potpunu kontrolu i uspjevali da drže Seltikse – jedna od dva najtrofejnija NBA kluba – na distanci.

Kari je bio najbolji pojedinac meča sa 34 poena, a poslije prve plej-of utakmice u karijeri u kojoj nije postigao trojku (0-9 pre tri dana u San Francisku) – u četvrtak uveče u Bostonu pogodio je 6 iz 11 pokušaja, imao po 7 skokova i asistencija i sasvim zasluženo dobio MVP trofej, koji nosi ime legendarnog košarkaša i trenera Bostona Bila Rasela.

Trener gostiju Stiv Ker, kome je ovo deveta šampionska titula – četvrta kao treneru, uz pet koje je osvojio kao igrač, vodio je utakmicu takoreći sa osam igrača, ako se izuzme ulazak u posljednjem minutu veterana Andrea Igudale – MVP igrača finala 2015. kada je i počela takozvana “Dinastija” Voriorsa.

Dvocifren učinak pored Karija imali su Endrju Vigins (18), Džordan Pul (15), Drejmond Grin i Klej Tompson (po 12), s tim da je Grin bio vrlo blizu tripl-dabla (12 skokova i 8 asistencija).

Najefikasniji u poraženom timu bio je Džejlen Braun sa 34 poena.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve