Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Potvrdio strateg Parme: D'Aversa treći trener koji je imao koronavirus a nije testiran u Seriji A

Baš kao ni trener Atalante Đan Pjero Gasperini ni šef struke Fiorentine Bepe Jakini, ni D'Aversa nije testiran u vrijeme kada je imao virus, jer se simptomi koje je imao nisu smatrali dovoljno ozbiljnim da se uzme bris i izvrši test

Šef stručnog štaba Parme Roberto D'Aversa je treći trener iz Serije A koji je potvrdio da je bio zaražen novim koronavirusom.

D'Aversa, Foto: Fctables.com

Baš kao ni trener Atalante Đan Pjero Gasperini ni šef struke Fiorentine Bepe Jakini, ni D'Aversa nije testiran u vrijeme kada je imao virus, jer se simptomi koje je imao nisu smatrali dovoljno ozbiljnim da se uzme bris i izvrši test.

“Imao sam malu temperaturu par dana nakon utakmice sa SPAL-om”, rekao je D'Aversa za Parma Today, misleći na minimalan poraz svog tima devetog marta.

“Nije bilo ništa ozbiljno, tako da nisam testiran i nismo mogli reći da li sam imao Covid-19 ili ne. Tek je proteklih dana potvrđeno da sam imao virus nakon što je nalaz krvi potvrdio prisustvo antitijela”, istakao je trener Parme, pa nastavio:

“Manje-više svake godine dobijem temperaturu u isto vrijeme. Bila je tek 37 stepeni. Proveo sam karantin sa svojom porodicom. Kao igrač i trener prije nisam mogao toliko vremena da budem sa svojima”.

Parma sada iščekuje nastavak sezone Serije A (20. juna), a prvi meč će odigrati protiv Torina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve