Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Otkazan nastavak Adria Toura: Đoković i supruga Jelena pozitivni na koronavirus!

Rezultati testova koji su urađeni u Beogradu su pokazali da je pozitivan na prisustvo SARS-CoV-2, baš kao i njegova supruga Jelena

Novak Đoković objavio je da je pozitivan na virus korona.

Đoković, Foto: Tanjug

Rezultati testova koji su urađeni u Beogradu su pokazali da je pozitivan na prisustvo SARS-CoV-2, baš kao i njegova supruga Jelena.

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi”, rekao je Đoković i dodao:

“Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana”.

Takođe nakon Đokovićeve potvrde da ima koronavirus, danas je otkazan i nastavak Adria Toura.

Turnir koji je trebalo da se igra u Banjaluci trećeg i četvrtog jula, neće se igrati u tom gradu, kao ni egzibicioni meč zakazan za dan kasnije između Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu.

“Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave”, izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

Đoković je bio organizator Adria Toura – prvi vikend održao se u Beogradu, a finale događaja u Zadru otkazano je pošto je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus.

Testiranjem je utvrđeno da je pozitivan i Borna Ćorić, kao i Novakov kondicioni trener Marko Paniki, dok su Marin Čilić, Aleksander Zverev i Andrej Rubljov negativni.

Danas je potvrđeno da je zaražen i Viktor Troicki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve