Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisala za Palac iz Bidgošća: Tanja Bokan karijeru nastavlja u Poljskoj

Najbolja crnogorska odbojkašica će naredne sezone igrati u Poljskoj, u Palacu iz Bidgošća, klubu koji je bio šampion i osvajač nacionalnog Kupa

Nakon godinu pauze, uzrokovane odustajanjem njenog posljednjeg kluba od Prve lige, italijanske Kazerte, zbog finansijskih problema, ali prije svega zbog porodičnih razloga i smrtnog slučaja u porodici, Tanja Bokan se vraća odbojci, na radost svih ljubitelja ovog sporta u Crnoj Gori.

Najbolja crnogorska odbojkašica će naredne sezone igrati u Poljskoj, u Palacu iz Bidgošća, klubu koji je bio šampion i osvajač nacionalnog Kupa.

– Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo raditi zajedno i pokušati da ostvarimo najbolje moguće rezultate sljedeće sezone. Jedva čekam da se ubrzo vidimo – poručila je Tanja Bokan u video poruci navijačima poljskog tima.

Palac, u prevodu palata, je prošle sezone bio deveti u prvenstvu, dok je u Kupu eliminisan u osmini finala. Klub iz Bidgošća je bio šampion 1993. godine, Kup Poljske je osvajao tri puta (1992, 2001, 2005), a Superkup jednom (2005).

– Tanja je vrlo iskusna odbojkašica koja je igrala u mnogim vodećim svjetskim ligama. Igra na poziciji primačice servisa, ima jak napad. Vjerujem da će biti velika podrška u napadu za našu ekipu – kazao je trener Palaca Pjotr Matela.

Tanja Bokan je pretprošle sezone igrala prvo u Kini (Džeđang), a potom na Filipinima (Čeri Tigo Krosovers), gdje je sezona prekinuta zbog korona virusa.

Prije Kine i Filipina, Tanja Bokan je igrala za matičnu Luku Bar, Spartak, Soverato i Pezaro (Italija), Miluz i Kan (Francuska), Azerail (Azerbejdžan), Hamamicu (Japan) i Pepsivo (Indonezija).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve