Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Potencijalni rivali: Ovi timovi čekaju Budućnost u kvalifikacijama za LŠ

Sve su prilike da neće biti mnogo “pomjeranja”, tako da naš vladar može da naleti na Seltik, Crvenu zvezdu, Legiju, Ludogorec, uvijek nezgodni Karabag, Astanu, Slovan, Dundalk…

Četvrta titula u klupskoj istoriji je osvojena i proslavljena, a šta čeka Budućnost dan poslije!?

Pešukić, Foto: Pobjeda.me

Do kraja sezone u Telekom 1. CFL je ostalo još šest kola, trener Mladen Milinković će do kraja pružiti šansu mlađim igračima, ali će uporedo nakon što odmori udarne igle pripremati ekipu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Zna iskusni stručnjak da će biti malo vremena za pripremu i da nešto drugačiji sistem takmičenja zahtijeva maksimalnu koncentraciju.

“Plavi” će u novu evropsku avanturu krenuti 18. ili 19. avgusta iz prve runde kvalifikacija, a ko će im biti protivnik saznaće na žrijebu 9. avgusta. Kao što je UEFA ranije najavila, biće promjena u sistemu takmičenja u prva tri kola i pretkvalifikacijama igraće se samo jedan meč zbog zgusnutog rasporeda, a domaćin mečeva će kao i ranije biti određen na samom žrijebanju.

Podgorički ponos će 99 odsto “ples kuglica” dočekati u nepovlašćenom dijelu žrijeba, a to znači da već u prvom kolu kvalifikacija može da naleti na atraktivnog rivala.

Neke stvari su već sada jasne kada je u pitanju podjela na povlašćene i nepovlašćene evropske timove, ali će biti i nekih pomjeranja, jer u pojedinim šampionatima nije poznat prvak.

Ali, sve su prilike da neće biti mnogo “pomjeranja”, tako da naš vladar može da naleti na Seltik, Crvenu zvezdu, Legiju, Ludogorec, uvijek nezgodni Karabag, Astanu, Slovan, Dundalk…

Još šest utakmica formalnosti u Crnoj Gori, pa završnica Kupa (“plavi” mogu da osvoje prvu duplu krunu u istoriji), a onda evropske utakmice za koje živi Podgorica.

Nadamo se sa publikom…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve