Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Posljednji sati prelaznog roka: Ikardi ide u PSŽ na pozajmicu, Juventus predstavio Kvang-songa

Ostalo je nekoliko sati do ljetnjeg prelaznog roka, a na portalu Aktuelno.me možete pogledati ko je od najvećih zvjezda odlučio da promjeni sredinu u posljednji čas

Ostalo je nekoliko sati do ljetnjeg prelaznog roka, a na portalu Aktuelno.me možete pogledati ko je od najvećih zvjezda odlučio da promjeni sredinu u posljednji čas.

02.09.2019

17:15 Italijanski prvak Juventus predstavio je najnovije, po svemu sudeći i posljednje pojačanje ovog ljeta.

Kvang-son, Foto: Sportsport.ba

Nekoliko sati prije kraja prelaznog roka, Stara dama je objavila kako je potpisao napadač Kaljarija i reprezentativac Sjeverne Koreje Han Kvang-song.

Bjankoneri su neko vrijeme pratili 21-godišnjeg ofanzivca, a onda su odlučili i da ga dovedu u svoje redove.

Igrao je na pozajmici u Peruđi i zabio 11 golova na 39 nastupa u Seriji B prošle sezone i baš je tim igrama privukao pažnju velikih klubova u Italiji.

Vjeruje se da je Juve platio oko pet miliona eura za mladog napadača, a ostaje da se vidi kada će zaigrati u prvom timu pored jake konkurencije koja vlada u napadu Stare dame.

14:45 Gotovo tokom cijelog prelaznog roka govorilo se o odlasku Haviera Hernandeza Ćićarita iz Vest Hema. Vest Hem će od ovog transfera zaraditi oko osam miliona eura, a postoji mogućnost da inkasiraju još milion eura zbog određenih bonusa.

Ćićarito, Foto: Sportsport.ba

Ćićarito je danas ispunio svoju želju, te je napustio Vest Hem, te je prešao u ekipu Sevilje.

Sevilja je tražila iskusnog napadača, a pronašla ga je u ovom sjajnom Meksikancu, koji je potpisao trogodišnji ugovor.

Vest Hem će od ovog transfera zaraditi oko osam miliona eura, a postoji mogućnost da inkasiraju još milion eura zbog određenih bonusa.

On je u Vest Hemu odigrao 63 utakmice u kojima je postigao sedamnaest golova, te bi trebao predstavljati veliko pojačanje za Sevilju.

Ovo mu nije prvi put da će nastupiti u Španiji jer je već ranije nosio dres Real Madrida.

14:00 Iskusni španski napadač Fernando Ljorente karijeru nastavlja u Napoliju. 34-godišnji Ljorente je protekle dvije sezone proveo u Totenhemu, a u Napulj stiže kao slobodan igrač.

Ljorente, Foto: Cdm.me

Sa vicešampionom Italije dogovorio je saradnju do 2021. godine.

Ljorente se tako vraća se u Seriju A, u kojoj je nastupao od 2013. do 2015. godine kao član Juventusa, sa kojim je osvojio dvije titule.

Nakon toga otišao je u Premijer ligu, a za dvije sezone na Vajt Hart Lejnu postigao je 13 golova u svim takmičenjima.

13:00 Argentinski napadač Mauro Ikardi do kraja sezone nastupaće za Pari Sen Žermen, javljaju brojni ugledni mediji.

Ikardi, Foto: 90min.com

Naime, kapiten Intera će najprije produžiti ugovor sa “neroazurima” na još godinu, nakon čega će biti ustupljen francuskom prvaku do juna 2020.

Po završetku te pozajmice, PSŽ će imati mogućnost da otkupi Ikardijev ugovor za 70 miliona eura.

Parižani su odlučili da angažuju usljed problema u napadu uzrokovanim povredama Kavanija, Mbapea i nezadovoljstvom Nejmara.

Ikardi je  ovog ljeta odbio ponude Rome, Napolija i Monaka, nadao se Juventusu, ali mu je na kraju PSŽ ostao jedina opcija.

12:00 Roma je posljednjeg dana prelaznog roka obavila dobar posao, na radost svojih navijača. Dres “vučice” zadužiće Henrik Mhitarjan i Nikola Kalinić.

Mhitarijan, Foto: Cdm.me

Obojica će na Olimpiku biti na pozajmici – Mhitarjan  je dobio zeleno svijetlo od Arsenala, a Kalinić od madridskog Atletika.

Roma neće imati mogućnost da na kraju sezone otkupi ugovor kapitena reprezentacije Jermenije, ali zato će moći da zadrži Kalinića i to za devet miliona eura.

Podsjetimo, “vučica” je odlučila da se na jednu sezonu oslobodi usluga Patrika Šika, koji će za to vrijeme nastupati za Lajpcig.

11:00 Posljednjeg dana prelaznog roka Milan će ozvaničiti dolazak hrvatskog reprezentativca Anta Rebića.

Rebić, Foto: Cdm.me

“Rosoneri” su postigli dogovor sa Ajntrahtom iz Frankfurta, pa će ubojiti napadač u nastavku karijere braniti boje italijanskog giganta.

“Veoma sam srećan što sam ovdje, napred Milan!”, rekao je Rebić po povratku na Apenine, gdje je svojevremeno igrao za Fiorentinu.

Rebić će dvije sezone nastupati kao pozajmljeni igrač Ajntrahta, a onda će “rosoneri” 2021. godine moći da otkupe njegov ugovor sa 25 miliona eura.

Milan je u suprotnom smjeru, takođe na pozajmicu, poslao potugalskog internacionalca Andrea Silvu.

10:00 Češki napadač Patrik Šik danas će biti promovisan kao novi fudbaler Lajpciga.

Šik, Foto: Cdm.me

Njemački tim dovešče 23-godišnjeg igrača Rome na godišnju pozajmicu sa pravom kupovine narednog ljeta za sumu od 28 miliona eura.

Šik je došao u Romu prije dvije godine iz Sampdorije za četiri, dok je prošlog ljeta uplaćeno još devet miliona eura.

Mladi napadač nije ispunio očekivanja čelnika Rome, pošto je za dvije sezone postigao samo pet golova u Seriji A.

“Vučica” će posljednjeg dana prelaznog roka pokušati da angažuje Hrvata Nikolu Kalinića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve