Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Posljednje pripreme: Bojanu brine Mateina povreda pred start Lige šampiona

Plave će u Koprivnicu sa još uvijek manje oporavljenom Mateom Pletikosić, dok je za polusezonu izgubljena Katarina Džaferović koja će 10. septembra na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata.

Finiš priprema za meč sa Podravkom u Koprivnici rukometašice Budućnost Bemaxa iskoristile su na pravi način.

Sparing trening sa kadetima Lovćena za Bojanu Popović i saradnike pokazao je da bi ekipa mogla u subotu do dobrog rezultata na startu Lige šampiona. I ne samo jučerašnji sparing meč, već i duel sa Krimom u Ljubljani kada su nakon odmora bile bolje od kvalitetnog rivala.

– Privodimo kraju rad i sklapamo puzle za ono što je najbolje u ovom momentu i pokušavamo iskoristiti sve igračice koje su zajedno posljednji mjesec. Ono što su pokazali treninzi i rad sa muškarcima je da postoji dobra energija i da su sve željne duela i da se uklapaju u ono što se od njih traži. Tako da je to najbitnije, a da li će u datom momentu sve to da funkcioniše – vidjećemo. Želja nam je da one slušaju i rade ono što se od njih traži – što su pokušale i radile u protekli mjesec. Ako budu na dobrom nivou mislim da možemo da se nadamo dobrim rezultatima tokom Lige šampiona. Vjerujem da ćemo kroz utakmice da rastemo kao ekipa i da će neke stvari djevojke između sebe da pronađu i shvate da je ovo visok nivo rukometne igre. Takvom nivou treba da se prilagode i uživaju na terenu i šansu koja im se ukazala iskoriste na najbolji način. I, naravno, postanu dobri igrači, kazala je Popović.

”Plave” će u Koprivnicu sa još uvijek manje oporavljenom Mateom Pletikosić, dok je za polusezonu izgubljena Katarina Džaferović koja će 10. septembra na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata.

– Matea je povrijedila zglob i polako se vraća. Sigurno će na nju uticati povreda u nekom dijelu igre, ali ne treba o tome da razmišlja. To što bude mogla da pruži sigurno će pružiti. To je sport, a sve je jednostavnije kada su svi zdravi. Nadamo se da ćemo biti zdravi jer samo tako možemo da sklopimo treninge i da dođemo do željenog nivoa igre, a onda kroz utakmice i dobre prezentacije. Prošle nedjelje Nikolina Vukčević je iskočila iz sistema dva, tri treninga, a sve to ometa rad. Borićemo se i protv toga, zaključila je Popović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve