Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslije Rosija niko neće nositi broj 46 u kraljevskoj klasi

Ceremonija povlačenja broja biće upriličena na starno-ciljnom pravcu staze Muđelo 28. maja, pred sam početak kvalifikacija za osmu trku sezone

Nijedan vozač više neće moći da nosi broj 46 u kraljevskoj klasi Svjetskog šampionata, pošto će on biti povučen u čast Valentina Rosija za dvije nedjelje, na trci za Veliku nagradu Italije.

Ceremonija povlačenja broja biće upriličena na starno-ciljnom pravcu staze Muđelo 28. maja, pred sam početak kvalifikacija za osmu trku sezone.

Broj 46 sinonim je za ‘Doktora’ koji je istinski promijenio svijet motociklizma u posljednje skoro tri decenije. Devetostruki svjetski šampion će prisustvovati ceremoniji.

Tokom karijere koja je trajala 26 godina italijanski motociklista je sedam puta bio šampion najjače kategorije, a po jednom u klasama do 125 i 250 kubika. Ostvario je 115 pobjeda, ukupno 235 puta se našao na pobjedničkom postolju i postao jedan od najboljih svih vremena, ako ne i najbolji.

Zbogom profesionalnom motociklizmu je rekao prošle godine, kada se okrenuo izazovima na četiri točka u okviru GT šampionata. To ne znači da se potpuno odvojio od motora, baš naprotiv, pošto i dalje ozbiljno radi sa polaznicima svoje Akademije, među kojima su Frančesko Banjaja, Franko Morbideli, Luka Marini i Marko Beceki, između ostalih, a takođe ima svoj tim u kraljevskoj klasi, ali i Moto2 kategoriji.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve