Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Poslije 15 godina igranja za Grčku: Burusis objavio kraj reprezentativne karijere

36-godišnji Burusis je za “helene” debitovao na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005., kada se Grčka popela na krov Starog kontinenta, a od tada je odigrao 174 utakmice za nacionalni tim

Joanis Burusis, jedan od najboljih grčkih košarkaša u posljednje dvije decenije, objavio je kraj reprezentativne karijere.

Burusis, Foto: Es.becrowd.com

To znači da je prošlogodišnji Mundobasket u Kini bilo njegovo posljednje takmičenje u dresu nacionalnog tima.

“Kada sam prije 20 godina kao dijete došao u Atinu, sa mnogo problema i ozbiljnom povredom koljena, nisam mogao ni da zamislim da ću 15 godina nositi dres Grčke. Nezaboravno putovanje koje me je guralo da radim još jače, dalo mi mnogo radosti i tuge, nevjerovatnih iskustava u kojima sam stekao mnogo prijatelja i sazreo kao sportista i čovjek istovremeno dajući dušu reprezentaciji“, napisao je Burusis i dodao:

“Sve divne stvari u životu imaju kraj, vrijeme je da kažem zbogom svojoj drugoj porodici. Osjećanja su mi pomiješana – srećan sam zbog svih divnih trenutaka, ali i tužan i prazan zbog posljednjih neuspješnih pokušaja da se vratimo na stare staze uspjeha. Nadam se da će nova generacija prevazići staru i da ćemo uskoro ponovo biti na podijumu“.

36-godišnji Burusis je za “helene” debitovao na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005., kada se Grčka popela na krov Starog kontinenta, a od tada je odigrao 174 utakmice za nacionalni tim.

Iskusni centar trenutno nastupa za Gran Kanariju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve