Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Poruke iz Nikšića: Biće teško pod Goricom, ali derbi uvijek inspiriše

Ne kalkulišu fudbaleri Sutjeske, znaju da je prvenstvo tek počelo i da Budućnost nije iscrpljena u meču s Ludogorecom, a kad prođe derbi onda će se usredsrediti na Banjalučane – duel sa Borcem u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ofanzivac Marko Ćetković vjeruje da će sjutra veče pod Goricom njegov tim slaviti

Nikšićani se uigravaju za najveći crnogorski derbi. Ide tim Dragana Radojičića na pobjedu protiv Budućnosti i svi kraj Bistrice su raspoloženi da poprave utisak ostavljen na premijeri, jer su od Petrovca izgubili planirane bodove (3:3).

Ćetković, Foto: Fscg.me

Ne kalkulišu fudbaleri Sutjeske, znaju da je prvenstvo tek počelo i da Budućnost nije iscrpljena u meču s Ludogorecom, a kad prođe derbi onda će se usredsrediti na Banjalučane – duel sa Borcem u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ofanzivac Marko Ćetković vjeruje da će sjutra veče pod Goricom njegov tim slaviti.

“Derbi je svaki posebno važan, a kad igraju oni koji svake sezone imaju najveće ambicije jasno je koliko motiva imamo svi. Biće teška utakmica, šteta je što se igra bez publike, ali mi znamo što hoćemo. Neplanirano smo izgubili dva boda protiv Petrovca, jer iako smo gubili 2:0, kad smo već preokrenuli morali smo sačuvati prednost. No, nijesmo imali sreće, pogađali smo dva puta stativu, prokockali zicere… nadam se da ćemo imati više sreće u sjutrašnjem meču. Dakle, sad mislimo samo na Budućnost, a biće vremena i da se dobro pripremimo za Borac. Dobro je što se Janković vraća, trenirao je posljednjih dana i biće na raspolaganju. Nijesmo se još uigravali, ali možda će biti izmjena u odnosu na meč s Petrovcem. Povrijedio se u međuvremenu Bulatović, ali imamo prilično dugu klupu i vjerujem da ćemo sastaviti pravi tim. Nije ni Budućnost počela kako je željela, pa je za očekivati da i oni daju maksimum. Ne vjerujem da ih je Ludogorec previse ,,umorio“, jer tek je počeo šampionat i svi smo željni igre”, kaže najbolji strijelac prošlogodišnje prvenstvene trke Marko Ćetković.

I Aleksa Marušić je optimista uoči derbija.

“Sutjeska je uvijek kada igra protiv Budućnosti motivisana. Derbi je derbi, bez obzira kakvi su rezultati sa jednim i drugim timom, ko je gdje na tabeli… Sigurno nas očekuje težak zadatak, ali čini mi se da smo u premijeri, bez obzira na konačan ishod, pokazali da smo fizički spremni, da možemo izdržati jak tempo. Bez obzira ko od nas dobije šansu, siguran sam da će opravdati povjerenje. Pobjeda bi nam mnogo značila i zbog samopouzdanja pred debi na evropskoj sceni, bez obzira što je gostovanje Banjaluci sasvim druga, pa rekao bih i mnogo važnija priča, za sve nas pojedinačno, ali i klub”, smatra Marušić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve