Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Poraz od Partizana nije smak svijeta

Pavićević je priznao da njegov tim nije imao šansu protiv Partizana, ali mu je krivo što ekipa nije odigrala kako može

Znalo se da je meč sa Partizanom veliki izazov za košarkaše Mornara Barsko zlato i da će trebati da se poklopi mnogo kockica pa da izabranici Mihaila Pavićevića savladaju evroligaški tim i jednog od dva glavna favorita za titulu u ABA ligi. Trener „Ponosa Bara“ je prije meča sa „crno-bijelima“ priznao i podvukao da rezultat isključivo zavisi od Partizana, te da se Barani u tom meču ne pitaju.

Iako je Kevin Panter meč završio bez poena (šut iz igre 10-0), a Matijas Lesor upisao samo poen sa linije penala, jasno je Partizan u svojim redovima ima dovoljno kvaliteta u ostatku rostera da nadomjesti slab dan dvojice sjajnih igrača. A tim Željka Obradovića je, prije svega, u defanzivi odradio glavni dio posla, jer je u potpunosti zaustavio glavne igrače Mornara, prije svega Fetsa Rasela, koji je nakon prosjeka od 41 poena u prva tri kola protiv Partizana upisao samo četiri poena iz igre, ukupno devet, bez trojke, i to sve u prvom poluvremenu. Vladimir Mihailović je svih 19 poena postigao u drugom poluvremenu, kada je utakmica bila odlučena (bilo je 46:27 za goste na poluvremenu), a jedino je Marko Pecarski imao ravnomjerno raspoređene poene (devet u prvom, deset u drugom poluvremenu), a imao je i dabl-dabl, jer je upisao i 11 skokova.

U situaciji kada je Mornaru bilo „otupljeno“ glavno oružje, a domaćin nije nalazio drugačija rješenja, poraz od 83:62, u prelijepom ambijentu pune „Topolice“, bio je neminovan…

– Ja uvijek gledam da baziram igru oko najboljih igrača, tu se ništa neće promijeniti. Odbrana Partizana je bila usmjerena samo na Rasela i Mihailovića, pogotovo u prvom poluvremenu, kada im nijesu dali nijedan otvoren šut, prodor, udvajali su ih, tražili su da lopta bude u nečijim drugim rukama. Ali, u prvom poluvremenu je lopta išla, Pecarski je dao nekoliko laganih poena, jer čim dođe do odvajanja trebalo bi da imamo igrača više i treba ga naći. A onda smo počeli da griješimo što smo iz udvajanja pokušavali da izlazimo driblingom. A Rasel, sa limitiranom visinom, imao je problem da izvuče loptu iz udvajanja. Morao je da se oslobađa lopte prije nego ga udvoje – ističe Mihailo Pavićević, i najavljuje:

– Mi ćemo i ubuduće raditi na tome da i drugi igrači, ako se zatvori Rasel, moraju da preuzmu odgovornost da uzimaju šuteve i rješavaju. Jednostavno, i ja vih volio da imam Nanelija, Madara, Papapetrua, pa da s klupe uđe Panter, pa Ledej, da ne nabrajam sve ostale…Ali, imamo to što imamo. Ja sam čestitao mojim momcima, žao mi je što su pregorjeli u prvom poluvremenu i bili potpuno dekoncentrisani. Na ostalom ne mogu ništa da im zamjerim, bilo je želje i volje, tako je i na treningu, jer imamo sjajnu atmosferu – dodao je Pavićević.

Pavićević je priznao da njegov tim nije imao šansu protiv Partizana, ali mu je krivo što ekipa nije odigrala kako može.

– Malo mi je žao što smo i mi pomogli Partizanu da dođe do ranog vođstva, tad je pitanje pobjednika bilo riješeno. Sve se izdešavalo u tom prvom poluvremenu. Očekivao sam da će rival igrati izuzetno agresivno na spoljnjim igračima, odakle prijeti najveća opasnost, i dogovor je bio da se brzim pasom oslobađamo lopte, da tražimo višak i hvatamo otvorene šuteve. To je dobro išlo na početku, ali smo za tri šutirali 11-1 u prvom poluvremenu, a zna se da smo u problemu kad ne pogodimo.

Trener Mornara je zamjerio igračima na nekim reakcijama.

– Iz prevelike želje smo ušli u neorganizovanu igru u prvom poluvremenu, nijesmo izabrali pravu ekipu gdje da probamo da individualnim akcijama rješavamo pitanje pobjednika. To je iskažnjavala ekipa koja je pravljena za evroligaški nivo. U drugom poluvremenu smo se koliko-toliko držali, žao mi je samo što nijesmo odigrali pametnije u prvom poluvremenu, što nijesmo uspjeli da učinimo utakmicu neizvjesnijom.

Pavićević ima razumijevanja za Rasela, koji se još uvijek upoznaje sa ABA ligom, evropskom košarkom…

– Mlad je igrač, došao je sa koledža, misli da je svaka ekipa u ABA ligi ista, ali nije. Partizan je veći nivo. Ušao je u nervozu, pokušao da individualnim prodorima to riješi, navlačio odbranu na sebe, a da je loptu izbacivao ranije, bilo bi bolje. Protiv Partizana nije imao šansi da da neke poene, jer je sva odbrana bila fokusirana na njemu – rekao je Pavićević.

Strateg Mornara na kraju zaključuje da izgubljena utakmica od Partizana neće promijeniti kurs ekipe.

– Poraz od Partizana za nas nije smak svijeta. Ko ga dobije, od ekipa iz drugog dijela tabele, treba da pjeva. Glava gore, idemo dalje. Sljedeća utakmica, kako kaže ona čuvena izreka, nam je sada najbitnija. I tako čitav život – zaključio je Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve